Американські активісти планують провести акцію підтримки Сенцова 2 червня перед Білим домом

Американські активісти планують провести акцію підтримки Сенцова 2 червня перед Білим домом

30 Травня 2018
917

Американські активісти планують провести акцію підтримки Сенцова 2 червня перед Білим домом

917
Американська неурядова організація United Help Ukraine організовує акцію на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова, який оголосив голодування з вимогою до РФ звільнити всіх українських політв'язнів.
Американські активісти планують провести акцію підтримки Сенцова 2 червня перед Білим домом
Американські активісти планують провести акцію підтримки Сенцова 2 червня перед Білим домом

Про це йдеться в повідомленні організаторів, розміщеному в мережі Facebook, передає «Укрінформ».

«Друзі, будь ласка, приєднуйтесь до нас у суботу, 2 червня, до демонстрації на підтримку Олега Сенцова, а також підвищення рівня обізнаності про українських політичних в'язнів, що утримуються в Росії. Цей протест є частиною всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov», - зазначається в повідомленні.

Проведення акції планується перед Білим домом.

«Ми маємо зробити все, що в наших силах, щоби Кремль, який зараз готується до Чемпіонату світу з футболу та готується прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв'язнів», - підкреслюється в тексті.

Організатори акції нагадали про п'ять вимог всесвітньої кампанії #SaveOlegSentsov. Зокрема, вимога до російської влади – звільнити Сенцова та всіх політичних в'язнів; до країн «Великої сімки» – обговорити це на 44-му саміті Організації, запланованому в Канаді 8-9 червня та посприяти звільненню українських громадян з російського полону.

До уряду країни, де проводиться акція, – порушити питання щодо статусу прав людини та політв'язнів в Росії та на окупованій території Криму.

До громадян, які збираються на Чемпіонат світу з футболу до Росії, - виступити з гаслом на підтримку політв'язнів, що утримуються в РФ.

До української влади – створити посаду спеціального представника з прав українських політичних ув'язнених, які утримуються в Росії та окупованому Криму.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
917
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду