У Росії пройдуть акції пам’яті Аркадія Бабченка

У Росії пройдуть акції пам’яті Аркадія Бабченка

30 Травня 2018
1057

У Росії пройдуть акції пам’яті Аркадія Бабченка

1057
30 травня біля Центрального Будинку журналістів у Москві та у Санкт-Петербурзі відбудуться акції пам’яті журналіста Аркадія Бабченка, якого було вбито 29 травня в Києві
У Росії пройдуть акції пам’яті Аркадія Бабченка
У Росії пройдуть акції пам’яті Аркадія Бабченка

Про це повідомляє російське видання «Новая газета».

«Покласти квіти в пам'ять про вбитого журналіста можна о 19:00 за адресою: Нікітський бульвар, будинок 8а, недалеко від станції метро "Арбатська"», – пише видання.

У Санкт-Петербурзі акція пройде о 19:00 біля Соловецького каменя.

Нагадаємо, 29 травня увечері в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. Від отриманого поранення він помер у машині «швидкої допомоги».

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «умисне вбивство» (ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України). Слідство розглядає дві версії: професійна діяльність і громадянська позиція. Згодом поліція оприлюднила фоторобот підозрюваного у вбивстві журналіста.

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що однією з версій будуть дії російських спецслужб. Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв висловив думку, що це суто терористичне вбивство, здійснене на замовлення Російської Федерації.

Слідчий комітет Російської Федерації порушив кримінальну справу щодо вбивства Аркадія Бабченка, який є громадянином РФ.

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір закликав українську владу провести негайне і повне розслідування цього вбивства.

Російська «Новая газета» проведе власне журналістське розслідування вбивства Аркадія Бабченка, який у минулому був воєнним кореспондентом «Новой газеты».

Міжнародна неурядова організація «Комітет захисту журналістів» (CPJ) закликала українську владу розслідувати вбивство Аркадія Бабченка.

Українські журналісти взялися за ідентифікацію камер спостереження у Дніпровському районі Києва, де було вбито журналіста Аркадія Бабченка.

Згодом активісти на журналісти анонсували проведення у Києві акцій через вбивство журналіста Аркадія Бабченка.

Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив, що вбивство журналіста Аркадія Бабченка – це замах на свободу та правду

30 травня біля будівлі телеканалу ATR представники ЗМІ вшанували пам'ять журналіста Аркадія Бабченка. Також кілька журналістів і медійників пікетували посольство Російської Федерації.

Радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко заявив, що однією з основних версій вбивства журналіста Аркадія Бабченка у Києві є його професійна діяльність.

Експерт-кримінолог Анна Маляр повідомила, що у журналіста стріляв професійний кілер.

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд закликав Україну до швидкого розслідування та притягнення до відповідальності винних у вбивстві Аркадія Бабченка.

Міжнародна неурядова організація Freedom House закликала українську владу розслідувати вбивство.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1057
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду