У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov

У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov

27 Травня 2018
2252

У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov

2252
Кілька учасників акції одяглися у тюремні роби і сіли посеред вулиці з пісочними годинниками у руках.
У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov
У Нью-Йорку на Таймс-сквер відбувся перфоманс-протест #FreeSentsov

У Нью-Йорку 26 травня відбулася акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який голодує у російській в'язниці, повідомляється на Facebook-сторінці Razom for Ukraine.

Близько півсотні учасників акції вийшли на Таймс-сквер з вимогою звільнити Сенцова з ув'язнення, передає ТСН.ua. Кілька учасників акції одяглися у тюремні роби і сіли посеред вулиці з пісочним годинником у руках.

«Час спливає для Олега Сенцова через безстрокове голодування. Час спливає для всіх політичних в'язнів. Час спливає для тих, чиї права і людська гідність принижені. Час спливає для нашої громадськості, якщо будемо і далі ігнорувати агресію Росії проти України і всього вільного світу», - йдеться в заяві активістів.

Повідомляється, що на акції був присутній лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Фото: facebook.com/andrei.zagdansky

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2252
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду