У Парижі відбулася акція на підтримку Сенцова

У Парижі відбулася акція на підтримку Сенцова

26 Травня 2018
1180

У Парижі відбулася акція на підтримку Сенцова

1180
14 травня український режисер оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії.
У Парижі відбулася акція на підтримку Сенцова
У Парижі відбулася акція на підтримку Сенцова

У Парижі відбулася акція на підтримку Олега Сенцова. Про це повідомляється на сторінці у Facebook Посольства України у Франції.

«У Парижі пройшла акція на підтримку Олега Сенцова. Українці Франції вимагали звільнення українського режисера, а також всіх політичних в'язнів Кремля», - сказано в повыдомленні.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1180
Читайте також
26.05.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 546
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду