В Австралії глядачі фільму «Кіборги» приєдналися до акції з вимогою звільнити Сенцова

В Австралії глядачі фільму «Кіборги» приєдналися до акції з вимогою звільнити Сенцова

24 Травня 2018
4137

В Австралії глядачі фільму «Кіборги» приєдналися до акції з вимогою звільнити Сенцова

4137
Перед прем'єрою фільму Ахтема Сеітаблаєва в Австралії присутнім показали короткометражку студії Babylon'13 «Ми знаємо, що ви зробили з Олегом Сенцовим».
В Австралії глядачі фільму «Кіборги» приєдналися до акції з вимогою звільнити Сенцова
В Австралії глядачі фільму «Кіборги» приєдналися до акції з вимогою звільнити Сенцова

В Австралії глядачі українського фільму «Кіборги» приєдналися до міжнародної акції з вимогою до Росії звільнити українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Мало хто знає, що війна Росії проти України створила категорію політичних в’язнів, таких як відомий кримський кінорежисер Олег Сенцов, який після окупації українського Криму був кинутий у в’язницю за сфабрикованими звинуваченнями», - наголосив у виступі під час презентації фільму посол України Микола Кулініч.

Повідомляється, що найактивніше заклик до звільнення Сенцова підтримали українці Австралії, які традиційно долучаються до кампаній із захисту українських політв’язнів.

«Нам відомо, що 18 травня підтримати Сенцова вийшли актори, які зіграли у фільмі «Кіборги» і що 1 та 2 червня перед Чемпіонатом світу з футболу в Росії запланована глобальна акція за звільнення Олега Сенцова. Ми хочемо, щоб і Австралія була почута», - заявили австралійські українці.

Як повідомили в українському посольстві, керівництво Національного фільмового та звукового архіву Австралії, де відбулася демонстрація «Кіборгів», також підтримало ідею долучитися до міжнародної акції солідарності щодо звільнення українського режисера Олега Сенцова. Тож перед прем'єрою фільму Ахтема Сеітаблаєва в Австралії присутнім показали короткометражку студії Babylon'13 «Ми знаємо, що ви зробили з Олегом Сенцовим».

Крім того, усі електронні інформаційні табло австралійського національного фільмового архіву протягом години демонстрували фото ув’язненого українського режисера із закликом до його звільнення.

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

За даними української правозахисної ініціативи LetMyPeopleGo, наразі у Росії затримано або ув’язнено із політичних мотивів 64 українця.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4137
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду