Черкаський журналіст звернувся до поліції через погрози у Facebook

Черкаський журналіст звернувся до поліції через погрози у Facebook

24 Травня 2018
2568

Черкаський журналіст звернувся до поліції через погрози у Facebook

2568
Засновник та журналіст черкаської газети «Рух – це життя» Сергій Сухін звернувся до правоохоронців із заявою щодо погроз на його адресу одного із дописувачів соцмережі Facebook.
Черкаський журналіст звернувся до поліції через погрози у Facebook
Черкаський журналіст звернувся до поліції через погрози у Facebook

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на коментар пана Сухіна.

Журналіст розповів, що йому почали погрожувати після того, як 19 травня він написав пост у Facebook щодо сутичок між вболівальниками та поліцейськими на стадіоні у Черкасах.

Зокрема чоловік на ім’я Володимир Корецький написав у коментарях, що таких як Сухін потрібно «вилювлювати і калічити».

«Людина, не ховаючись, продовжувала це робити, ображаючи при цьому мою честь та гідність, різними лайками. На моє зауваження, що я – журналіст, це написано на моїй сторінці, та за це існує карна відповідальність, ця людина продовжувала висловлюватися у цьому ж дусі. При цьому, закликала інших читачів до таких дій, кажучи, що це нормальний меседж», – розповів пан Сухін.

ІМІ повідомляє, що 20 травня журналіст написав заяву до поліції, приклавши роздруківку скринів зі сторінки погрожувача. Журналіст повідомив, що за даним фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 345-1 ККУ. 

«Детектор медіа» звернувся по коментар до Головного управління Національної поліції України в Черкаській області.

За словами пана Сухіна, 22 травня він знову отримав від Володимира Корецького погрози, але вже у приватному повідомленні.

«Сьогодні, нарешті, ця людина прибрала свою сторінку та коментарі, але це все було у вільному доступі декілька днів, на жаль, були й такі люди, що підтримували його у цьому… Йде слідство, я сподіваюся воно буде об’єктивним та неупередженим», – зазначив журналіст.

Також Сергій Сухін розповів, що він входить до Громадської Ради при УМВС Черкаської області та є головою поліцейської Комісії на громадських засадах. На своїй сторінці у Facebook він висвітлює проблеми реформування поліції.

Нагадаємо, у Черкасах поліція затримала телеоператора Черкаської філії Національної суспільної телерадіокомпанії Сергія Єфімова, який знімав сутичку між футбольними уболівальниками та поліцейськими на Центральному стадіоні міста.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2568
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду