Полтавська поліція відкрила провадження через побиття журналіста в офісі Соцпартії

Полтавська поліція відкрила провадження через побиття журналіста в офісі Соцпартії

21 Травня 2018
1762

Полтавська поліція відкрила провадження через побиття журналіста в офісі Соцпартії

1762
Поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста») за фактом побиття в офісі обласного осередку СПУ журналіста порталу «Трибуна», ведучого відеопроекту «ШоУНас» Ярослава Журавля. Голова місцевих соціалістів заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників
Полтавська поліція відкрила провадження через побиття журналіста в офісі Соцпартії
Полтавська поліція відкрила провадження через побиття журналіста в офісі Соцпартії

Конфлікт виник між місцевими представниками Соцпартії, журналістом та місцевим активістом і членом партії «ДемАльянс» Дмитром Демусом, повідомляє «Коло».

«Уранці бійці Чередніченка (очільник обласного осередку СПУ – ред.) приїхали до Дмитра Демуса і сказали йому, щоб він менше писав у Фейсбуці, щоб нічого йому не було, - розповів у коментарі виданню Ярослав Журавель. - Пізніше ми йшли до театру і якраз проходили мимо офісу партії й вирішили зайти, щоб сказати, що це все несерйозно – оці розмови про Фейсбук. Ми зайшли нормально, позитивно. Чередніченко почав лаяти нецензурними словами Демуса. Я попросив Сергія Івановича не матюкатися, паралельно його два бійці почали провокувати мене, я ігнорував їх словесні напади, як відчув збоку один удар, другий…»

За словами Ярослава, бійка продовжилася і на вулиці. Журналіст звернувся до правоохоронців. Вони опитали потерпілого. Колега журналіста Олена Кузіна повідомила, що у Ярослава Журавля зламана щелепа.

Голова обласного осередку СПУ Сергій Чередніченко своєю у соцмережі прокоментував подію і заявив, що журналіст навмисне провокував його соратників.

«Демус Дмитро та Журавель вирішили нас потролити. Прийшовши до офісу, почали провокувати та говорити, що порвуть на виборах, вимагаючи прийняття до партії. Я попросив їх вийти і не заважати працювати. Виник конфлікт між ними і хлопцями з офісу партії. Я запропонував їм у спортзалі вияснити, хто круче. Демус, Журавель та ще двоє вийшли на вулицю. Ніякої журналістської роботи не було і ніхто не представлявся журналістом!!!» – написав він.

За цим фактом поліція Полтави відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста»), повідомив на своїй сторінці у Facebook начальник відділу комунікацій ГУНП в Полтавській області Юрій Сулаєв.

«Інформуємо громадськість та мас-медіа, що поліція Полтави, за фактом завдання тілесних ушкоджень журналісту і блогеру Ярославу Журавлю відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України («Погроза або насильство щодо журналіста»)… Триває досудове розслідування. Поліція надасть принципову оцінку діям правопорушників та прийме адекватне процесуальне рішення, передбачене законодавством України», – написав він.

Як повідомляв «Детектор медіа», за втручання прокуратури кримінальне провадження, розпочате за ознаками хуліганства (ч.1 ст.296 КК України) за фактом побиття кореспондента телеканалу СТБ Віталія Глаголи у кінотеатрі «5 елемент» в Ужгороді, перекваліфіковано як умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку зі здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч.2 ст. 345-1 КК України). 

Фото: vedomosti-ua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1762
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду