Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олександра Довженка 2018 року

Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олександра Довженка 2018 року

17 Травня 2018
1031

Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олександра Довженка 2018 року

1031
Комітет з Державної премії України імені Олександра Довженка оголошує конкурс на здобуття премії 2018 року. Премія присуджується за видатний внесок у розвиток українського кіномистецтва щорічно до 10 вересня.
Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олександра Довженка 2018 року
Оголошено конкурс на здобуття премії імені Олександра Довженка 2018 року

Про це повідомляється на сайті Міністерства культури України.

Премія імені видатного українського кінорежисера і письменника Олександра Довженка присуджується як окремим кінематографістам, так і творчим колективам. Колектив, який висувається на здобуття премії, не може перевищувати 5 осіб, йдеться в повідомленні.

Премія може бути присуджена громадянам України та інших держав і особам без громадянства.

Твори, раніше відзначені або висунуті на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка, на здобуття Державної премії України імені Олександра Довженка не висуваються.

Повторно премія може бути присуджена митцеві за наявності нових визначних досягнень у галузі кіномистецтва, але не раніше, ніж через п’ять років після попереднього присудження.

Подання творів здійснюється Міністерством культури України, творчими спілками, кіно-, теле-, відеостудіями, мистецькими закладами та науковими установами, громадськими організаціями, редакціями газет і журналів.

Твори, висунуті на здобуття премії, подаються до Комітету з Державної премії України імені Олександра Довженка разом із листом, підписаним керівником організації, яка висунула твір. У листі зазначаються: автор (автори), назва твору, рік його створення, кіностудія або інша організація, де створено фільм, загальна оцінка твору (творчості автора) та мотивація висунення на здобуття премії.

До листа додаються:

  • довідка про життя і творчість осіб, висунутих на здобуття премії, у довільній формі;
  • протокол засідання організації,  на якому було прийняте рішення про висунення     твору  (автора)   на   здобуття   премії   ( протокол  має  бути  завірений  мокрою печаткою  і  подаватись у  повному  вигляді  з  детальним  викладенням  пропозицій  і обґрунтувань конкретних осіб щодо висунутої кандидатури (твору);
  • відгуки преси.

Твори та документи приймаються Комітетом з Державної премії України імені Олександра Довженка до 1 червня 2018 року за адресою: 01010, Київ, вул. Лаврська, 10, Державне агентство України з питань кіно, кім. 430, контактний тел.: 280-04-37

Як повідомляв «Детектор медіа», в Україні планують запровадити щорічну премію кінокритиків, яка би доповнювала Національну премію Української кіноакадемії «Золота дзиґа», але не спиралася би на рішення самих виробників кіно.

Фото: Zn.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1031
Читайте також
23.04.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 286
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду