Речник МВС України запропонував обміняти Кирила Вишинського на Романа Сущенка

Речник МВС України запропонував обміняти Кирила Вишинського на Романа Сущенка

16 Травня 2018
1888

Речник МВС України запропонував обміняти Кирила Вишинського на Романа Сущенка

1888
Директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко вважає, що «було б справедливо» обміняти затриманого напередодні керівника «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського на українського журналіста Романа Сушенка, якого наразі судять у Москві.
Речник МВС України запропонував обміняти Кирила Вишинського на Романа Сущенка
Речник МВС України запропонував обміняти Кирила Вишинського на Романа Сущенка

Про це Артем Шевченко написав на своїй сторінці у Facebook.

«Типові зразки ворожої пропаганди на «РИА-Новости Украина», чий шеф Кирило Вишинський, російський агент інформаційного впливу, якого я добре знаю ще з часу роботи у Дніпрі всередині 90-их, зараз готується до вручення підозри СБУ за ст.111 «Державна зрада», - написав він. - …Тотальна зневіра, відверта брехня, розвішування ярликів, маніпуляція і пересмикуванння - ці «стандарти» Вишинський всмоктав від свого вчителя ворожого пропагандиста Дмитра Кисельова під час роботи того на ICTV. Нині Департамент кіберполіції Національної поліції України виявив, розслідує і невдвовзі оприлюднить результати роботи з викриття системи масштабних інформаційних диверсій у соцмережах, керованих з країни-агресора РФ. Мета - широке розповсюдження у соцмережах саме такого бруду, виробництво якого поставив на потік Вишинський. До речі, тяжкість статті, за якою йому вручено підозру, не передбачає нічого, крім утримання під вартою. Відтак пропоную його на Романа Сущенка обміняти - це буде справедливо».

«Закликаю журналістів і всіх патріотичних блогерів адекватно сприймати потужні інформаційні спроможності агресора і не допомагати йому воювати проти власної ж держави. Якщо для вас, звісно, Батьківщина, - це не запорєбриковська «страна», а саме рідна Україна», також написав пан Шевченко. 

Як повідомляв «Детектор медіа», 15 травня Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Згодом ЗМІ повідомили про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости Украина» Людмили Лисенко. В СБУ «Детектору медіа» цю інформацію підтвердили та додали, що загалом СБУ провела п’ять обушків у цій справі.

Служба безпеки України також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу МИА «Россия сегодня».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Фото: Facebook Артема Шевченка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1888
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду