В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»

В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»

4 Травня 2018
2360

В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»

2360
За фактом умисного заподіяння журналістам побоїв у зв’язку зі здійсненням професійної діяльності відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.
В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»
В Обухові внаслідок бійки і стрілянини постраждала знімальна група «Стоп корупції»

Про це повідомляється на сайті ГУНП в Київській області.

Як з’ясувала поліція, вчора, 3 травня, вдень в центрі Обухова знімальна група одного з телеканалів працювала над сюжетом, коли на зупинці громадського транспорту розпочалася бійка зі стріляниною.

«Щоб вгамувати натовп, учасник АТО, який брав участь у зйомці, дістав нагородну зброю та зробив постріл вгору. На місце негайно прибув наряд поліції. Щоб обеззброїти чоловіка, поліцейським довелося застосувати зброю та здійснити попереджувальний постріл вгору з автомату. Чоловіка було затримано», – повідомляє поліція.

Під час конфлікту двоє працівників медіа отримали тілесні ушкодження. Від госпіталізації вони відмовилися, зазначається в повідомленні.

Проводиться досудове розслідування в рамках відкритих кримінальних проваджень за ч.4 ст.296 (хуліганство) та ч.2 ст.345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Як з’ясував ІМІ, нападу зазнала знімальна група проекту журналістських розслідувань «Стоп корупції», який виходить щосуботи на 5 каналі.

За повідомленням ТСН, невідомі напали на знімальну групу, яка приїхала знімати сюжет про порушення перевізників, що нібито відмовляються безкоштовно возити учасників бойових дій. У коментарі ТСН журналістка Наталя Дехтяр розповіла, що вони разом з активістами приїхали перевірити, чи справді місцеві маршрутники відмовляють возити безкоштовно бійців АТО до Києва. Їх уже чекали невідомі.

Як повідомляє «СтопКор», інцидент стався під час перевірки громадськими активістами роботи перевізників в Обухові. «СтопКор» виїхав на спільний рейд з “Укртрансбезпекою” після серії скарг від учасників АТО, яким маршрутники відмовлялись надавати послуги з пільгових перевезень.

Як повідомляв «Детектор медіа», у Головному управлінні Національної поліції Тернопільської області внесли до єдиного реєстру досудових розслідувань провадження за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) за фактом побиття журналістів інтернет-видання «Волинь24» Сергія Шаповала та оператора «12 каналу» Романа Харченка.

Фото: unian.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2360
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду