У Миколаєві вручили нагороди переможцям XXІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа

У Миколаєві вручили нагороди переможцям XXІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа

2 Травня 2018
2757

У Миколаєві вручили нагороди переможцям XXІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа

2757
Свої перші професійні нагороди отримали 26 переможців у 22 номінаціях. Загалом участь у конкурсі взяли 2032 конкурсні роботи з України та інших держав.
У Миколаєві вручили нагороди переможцям XXІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа
У Миколаєві вручили нагороди переможцям XXІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа

Міжнародний конкурс шкільних медіа - найбільший юнкорівський захід в Україні, рівень якого високо оцінюють вітчизняні та  міжнародні журналістські організації, йдеться в повідомленні на Урядовому порталі.

У церемонії нагородження переможців ХХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа 27 квітня в Миколаєві взяли участь голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, держсекретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, перший секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ, представники місцевої влади, журналісти, громадські діячі.

«Як керівнику Держкомтелерадіо України, як журналісту мені приємно спостерігати за тим, як з кожним роком зростає рівень шкільних медіа, - зазначив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко. - Незважаючи на юний вік авторів матеріалів, ми досить відкрито говоримо про проблеми професійної журналістики, частина з яких притаманна і шкільним медіа. Адже завжди знаходиться хтось, хто хоче контролювати медіа. І вражає те, як заповзято юні журналісти відстоюють своє право на свободу слова».

«Кращим медіа XХІ Міжнародного конкурсу шкільних медіа» стала газета «Країна творчості» Обласного будинку художньої творчості Миколаївської обласної ради, «Кращим шкільним медіа» - газета «Дзеркало ліцею» Комунального закладу «НВК загальноосвітня школа І-ІІ ступеню – ліцей №7 Вінницької міськради, «Кращим медіа професійно-технічного навчального закладу» - юридична газета «Pro bono» Київського професійно-педагогічного коледжу Імені Антона Макаренка, «Кращою мультимедійною редакцією» - телепресцентр «Молодіжний вісник» Державного професійно-технічного навчального закладу «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище».

Уже третій рік поспіль юних кореспондентів нагороджують представники Центрального друкованого органу Міністерства оборони України «Народна армія». Переможцями номінації «Воїн-герой» стали Аліна Рубель, Діана Бардачова та Вероніка Вейнер.

Повний перелік переможців можна подивитися на сторінці конкурсу в Facebook.

Міжнародний конкурс шкільних медіа започатковано в 1997 році. Його організаторами є Національна спілка журналістів України, Національна Академія педагогічних наук України, Асоціація молодіжної преси України та Коледж преси та телебачення.

За 21 рік проведення конкурсу в архівах зберігається понад 32 тисячі робіт: стінні, друковані, електронні видання, телевізійні сюжети, радіопередачі, тисячі фотознімків з України, Болгарії, Польщі, Грузії, Молдови, Греції, Іспанії, Чехії, Росії, Білорусії, Пакистану, Єгипту, Сенегалу. Близько 90 тисяч учнів, які навчаються в школах і гімназіях, колегіумах і ліцеях, вечірніх школах і школах-інтернатах, у позашкільних та професійно-технічних навчальних закладах України та інших держав, стали членами редколегій власних видань, теле-, фото- і радіоматеріалів. За 21 рік проведення Міжнародного конкурсу шкільних медіа нагородами відзначено 485 робіт активних юнкорів.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці березня у київській книгарні «Є» відбулося нагородження переможців 6-го Конкурсу художнього репортажу імені Майка Йогансена «Самовидець» на тему «Покоління вільних. Як нова генерація творить майбутнє».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2757
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду