У Вінниці поліція розслідує напад депутата облради на журналістку газети «33 канал»

У Вінниці поліція розслідує напад депутата облради на журналістку газети «33 канал»

18 Квітня 2018
3246

У Вінниці поліція розслідує напад депутата облради на журналістку газети «33 канал»

3246
Депутат обласної ради Юрій Яремчук напав на депутатку облради та першу заступницю головреда газети «33-й канал» Тетяну Редько, яка вела пряму трансляцію сесії. Поліція здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні з попередньою кваліфікацією «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».
У Вінниці поліція розслідує напад депутата облради на журналістку газети «33 канал»
У Вінниці поліція розслідує напад депутата облради на журналістку газети «33 канал»

Про це Тетяна Редько повідомила ІМІ.

Унаслідок конфлікту, який стався 29 березня, журналістка і депутатка потрапила до лікарні, де їй діагностовано гіпертонічний криз і зміщення в області шиї.

«На сесії Вінницької облради я вела пряму трансляцію та фотографувала події, а саме - блокування трибуни ради атовцями та депутатами, що їх підтримали, для газети «33 канал», де я працюю», – розповіла Тетяна Редько.

За її словами, депутат Юрій Яремчук підійшов впритул, намагаючись витіснити її звідти.

«Я пояснюю, що веду пряму зйомку, при виконанні службових обов’язків. Він починає штовхати і обзивати цілим рядом нецензурних слів… Потім брудними черевиками залазить на сидіння депутатів, хапає мене за волосся, миттєво повертає голову і всією своєю масою давить мене. Я ще на емоціях і шоці встигла зробити заяву під час звіту голови… А далі мене госпіталізували, надали першу допомогу і зараз я на лікуванні із вивихнутою шиєю та страшним головним болем», – переповіла подробиці інциденту постраждала.

За цим фактом Тетяна Редько написала заяву до поліції.

«Заяву зареєстрували, але за якою статтею відкрили – ще не знаю, бо в корсеті лежу і не виходжу», – сказала вона.

Як повідомили ІМІ в ГУНП у Вінницькій області, слідчий відділ Вінницького відділу облполіції здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 4 квітня з попередньою кваліфікацією, передбаченою ч.1 ст.171 КК України (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів). Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Як повідомляв «Детектор медіа», поліція Києва розпочала кримінальне провадження за фактом пограбування продюсера постпродакшену проекту «Головна тема» телеканалу «Україна» Володимира Коваленка, яке сталося в столиці 3 квітня. 

Інцидент стався на зупинці громадського транспорту по вулиці Гната Юри, неподалік від головного офісу каналу «Україна». Після нападу постраждалий зміг самостійно дістатися до офісу телеканалу «Україна», де йому надали першу допомогу. Співробітники каналу викликали швидку та поліцію. Лікарі швидкої забрали Володимира до лікарні, діагностували численні гематоми, зашили отримані рани.

Фото: vinnitsa.info

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3246
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду