В Україні 4 квітня стартує кінопрограма «Французької весни»

В Україні 4 квітня стартує кінопрограма «Французької весни»

2 Квітня 2018
1191

В Україні 4 квітня стартує кінопрограма «Французької весни»

1191
Ретроспективна добірка представить глядачам екранізації французьких бестселерів. Покази пройдуть також в Одесі (11 – 16 квітня), Львові (19 – 23 квітня), Рівному (19 – 26 квітня), Дніпрі (22 – 26 квітня) і Запорожжі (19, 21, 23 – 25 квітня).
В Україні 4 квітня стартує кінопрограма «Французької весни»
В Україні 4 квітня стартує кінопрограма «Французької весни»

В Україні 4 квітня стартує кінопрограма фестивалю «Французька весна», повідомляє прес-служба фестивалю.

Ретроспективна добірка «Роман з кіно» представить глядачам екранізації французьких бестселерів. Покази пройдуть у Києві (4–11 квітня), Одесі (11–16 квітня), Львові (19–23 квітня), Рівному (19–26 квітня), Дніпрі (22–26 квітня) і Запорожжі (19, 21, 23–25 квітня).

У Києві секцію відкриє трагікомедія «До побачення там, нагорі» про художника, який був спотворений на фронтах Першої світової. В основу стрічки ліг однойменний роман П'єра Леметра, що був відзначений Гонкурівською премією – найпрестижнішою літературною премією Франції. Фільм Альбера Дюпонтеля отримав п'ять премій «Сезар» – за найкращі режисуру, адаптований сценарій, операторську роботу, декорації та костюми. Головну роль у фільмі виконала висхідна зірка французького кіно Науель Перес Біскаярт («120 ударів в хвилину»). 10 травня «До побачення там, нагорі» вийде в український прокат.

Розкішна костюмована драма «Обмін принцесами» розповість про долю французької принцеси та іспанської інфанти. В одній із головних ролей – Ламбер Вільсон, знайомий українським глядачам за роллю Жака-Іва Кусто в стрічці «Одіссея». Фільм екранізує роман письменниці Шанталь Тома, яка вже працювала з кіно: її попередня книга «Прощавай, моя королева» також перенесена на екран, стрічка відкривала 62-й Берлінський кінофестиваль.

Детективний трилер «38 свідків» зосереджений на подіях однієї ночі – біля житлового будинку вбита дівчина, але ніхто з мешканців не бачив нічого незвичайного. Одним із головних джерел натхнення режисер фільму, бельгієць Люка Бельво, називає детективи Жоржа Сіменона.

В рамках показів глядачі також побачать мелодрами «Розалі Блюм» і «Лулу – оголена жінка».

В інших містах України програма поповниться мелодрамою «Вілла Амалія» та підлітковим сай-фаєм «Одні». «Вілла Амалія» знята за однойменним романом Паскаля Кіньяра і розповість про композиторку, яка розриває всі зв'язки з минулим і переселяється на італійський острів Іскія. У головній ролі – легенда французького кіно Ізабель Юппер. «Одні» Давида Моро описує світ, в якому зникли всі люди – залишилися лише четверо підлітків.

Раніше повідомлялося, що фестиваль «Тиждень австрійського кіно» оголосив цьогорічну програму. До неї увійшли три повнометражних фільми, зокрема драма україно-австрійського виробництва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду