У Чернігові виник конфлікт між журналістами, які перевіряли протипожежну безпеку ТРЦ

У Чернігові виник конфлікт між журналістами, які перевіряли протипожежну безпеку ТРЦ

2 Квітня 2018
2042

У Чернігові виник конфлікт між журналістами, які перевіряли протипожежну безпеку ТРЦ

2042
Чернігівський телеканал «Дитинець» заявив про тиск з боку піарниці ТРЦ «Голлівуд» Марини Рейко. Марина Рейко в свою чергу стверджує, що є головною редакторкою газети «Еспресо по-чернігівськи» і тиску на канал не чинила.
У Чернігові виник конфлікт між журналістами, які перевіряли протипожежну безпеку ТРЦ
У Чернігові виник конфлікт між журналістами, які перевіряли протипожежну безпеку ТРЦ

Чернігівський телеканал «Дитинець» заявив про тиск на журналістів каналу з боку представниці ТРЦ «Голлівуд» Марини Рейко після зйомок на території ТРЦ сюжету про систему протипожежної безпеки.

Про це йдеться у зверненні колективу каналу до керівництва ТРЦ за підписом директорки Тетяни Здор, оприлюдненому виданням «Події і коментарі».

«Під час знімального процесу Марина Рейко, яка представилася спочатку журналісткою, а потім представницею піар-агентства ТРЦ «Голлівуд», здійснювала моральний тиск на знімальну групу та намагалася вплинути на зміст майбутнього сюжету. До того ж, погрожувала прийти з аналогічною перевіркою до офісу нашого телеканалу», – йдеться у зверненні.

У ньому також розповідається, що 29 березня Марина Рейко ініціювала в офісі телеканалу зустріч із Тетяною Здор, під час якої «поводилася агресивно».

«Пробившись до дверей, наша директорка була вимушена покликати на допомогу охорону. Все це супроводжувалося залякування в бік телеканалу і звинуваченнями у «замовності матеріалу», – зазначається у публікації.

У коментарі ІМІ Тетяна Здор розповіла, що журналісти під час зйомок сюжету про систему протипожежної безпеки на території ТРЦ знайшли закритий евакуаційний вихід.

«Коли журналістка поставила питання, як вона прокоментує, що виходи зачинені, вона (Марина Рейко – ред.) відповіла, що це питання не в її компетенції і це буде коментувати інший працівник. Але вона була незадоволена, що подібна інформація стала відома журналістам. І це послужило приводом для подальших провокаційних дій з її боку», – зауважила директорка каналу.

За її словами, до поліції канал не звертався, оскільки очікує реакції керівництва ТРЦ.

У свою чергу Марина Рейко в коментарі ІМІ зазначила, що вважає звернення телеканалу наклепом на неї як на журналістку, додавши, що є головним редактором газети «Еспресо по-чернігівськи».

«28, 29 березня я сама, а 30 березня – журналістка мого видання «Еспресо по-чернігівськи» перевіряли пожежну безпеку у чотирьох торгівельних центрах міста Чернігів – ТРЦ «Рояль», ТЦ «Дитячий світ», ТЦ «Полісся» та «Мегацентр». В ТЦ «Полісся» розташовано офіс телеканалу «Дитинець».

«...Не встигла я зайти (до директорки «Дитинця» - ред.), як мене та фотографа випхали з території телеканалу із заявами, що нічого вони показувати не будуть. Під час того, як мене виштовхував охоронець, я поранила руку об двері», – розповіла вона.

Марина Рейко теж не зверталася до поліції.

«Штовханини від «прогресивного» телеканалу не очікувала, - пояснила вона. - Просто хотіла прояснити ситуацію, чому аварійний вихід в «Секонд Хенд», який знаходиться під офісом телеканалу, заблокований. А також у великому спортклубі зверху них заблокований аварійний вихід, а телеканал «Дитинець» використовує цей хід, як вхід до свого офісу».

Як повідомляв «Детектор медіа», українські медійники після трагедії в російському Кемерово закликали до перевірок кінотеатрів і ТРЦ. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2042
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Валерій
2208 дн. тому
Директорка... Редакторка...що це за посади? Им'я... пропустили першу букву В? Якщо це російська, то при чому тут апостроф???
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду