Канада відмовилась надати Україні військових для відбиття кібератак

Канада відмовилась надати Україні військових для відбиття кібератак

31 Березня 2018
1401
31 Березня 2018
10:00

Канада відмовилась надати Україні військових для відбиття кібератак

1401
Раніше депутати Постійного комітету парламенту Канади з питань оборони закликали уряд відправити в Україну військовий персонал для допомоги у відбитті кібератак.
Канада відмовилась надати Україні військових для відбиття кібератак
Канада відмовилась надати Україні військових для відбиття кібератак

Канада заявляє, що підтримує Україну, але не надаватиме країні допомогу у сфері кібербезпеки.

Про це йдеться у відповіді уряду Канади на звіт Постійного комітету федерального парламенту із питань оборони, яка є у розпорядженні «Укрінформу».

«Канада підтримує дії України у сфері кібербезпеки, у тому числі розробку національної стратегії кібернетичної безпеки, приведення законодавства у відповідність до стандартів ЄС та НАТО, а також покращення внутрішніх процесів обміну інформацією, пов'язаною із загрозами критичній інфраструктурі. Тим не менш, надання військової допомоги у цій сфері наразі не розглядається», - йдеться у документі.

При цьому в уряді додали, що «Канада занепокоєна все більшим кібернетичним втручанням в Україну, в тому числі у важливу цивільну інфраструктуру, таку як електромережі».

В урядовій відповіді наголошується, що «Канада та її ключові союзники поділяють думку, що міжнародне законодавство повинно застосовуватися і в кіберпросторі, як у мирний, так і у військовий час».

«Канада також підтримує розробку добровільних міжнародних норм поведінки держав у кіберпросторі, особливо у мирний час», - зазначається у документі.

В оприлюдненому наприкінці грудня минулого року звіті Постійного комітету парламенту Канади з питань оборони «Канадська підтримка України у час кризи та збройного конфлікту», депутати закликали уряд відправити в Україну військовий персонал для допомоги у відбитті кібератак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1401
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду