Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін

Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін

27 Березня 2018
996
27 Березня 2018
20:00

Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін

996
Адвокат запевнив українців, що журналіст повернеться додому вже цього року.
Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін
Сущенку продовжили термін тримання під вартою в РФ на півроку - Фейгін

Українському журналісту Роману Сущенку, якого в Росії звинувачують у шпигунстві, продовжили термін тримання під вартою в СІЗО «Лефортово» на час розгляду справи в суді ще на шість місяців.

Як повідомив УНІАН його адвокат Марк Фейгін, таке рішення ухвалив Мосміськсуд.

«Найголовніше - це продовження терміну тримання під вартою. Продовжили на шість місяців термін тримання під вартою на період процесу», - сказав Фейгін.

При цьому адвокат розраховує, що після оголошення вироку Сущенка обміняють.

«Романа Сущенка обміняють, повернеться ще цього року, може, навіть і влітку, на це шанси дуже великі. Переговори йдуть. Я хочу запевнити українську аудиторію, що Сущенко повернеться додому, у мене для цього є всі підстави», - сказав Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

20 лютого Марк Фейгін і Роман Сущенко завершили ознайомлення з матеріалами справи, а 21 лютого Роман Сущенко розпочав ознайомлення з речовими доказами у кримінальній справі проти нього.

20 березня Московський міський суд відхилив скаргу адвоката Марка Фейгіна на останнє продовження терміну утримання під вартою українського журналіста Романа Сущенка.

27 березня у Москві почалися попередні слухання у справі Сущенка. Обвинувачений українець не визнав провини. Суд оголосив перерву до 28 березня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
996
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду