Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат

Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат

23 Березня 2018
1225
23 Березня 2018
15:37

Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат

1225
Підконтрольний Кремлю Київський райсуд Сімферополя 23 березня за клопотанням ФСБ заарештував кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова до 16 травня.
Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат
Нарімана Мемедемінова заарештували до 16 травня – адвокат

Про це повідомив адвокат Еміль Курбедінов, інформує «Крим.Реалії».

Нагадаємо, вранці 22 березня в анексованому Криму підконтрольні Кремлю силовики відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі кримськотатарського активіста Нарімана Мемедемінова, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських тататр силовиками.

Того ж дня блогера відвезли на допит в ФСБ

Затриманому пред’явлено звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет). 

Правозахисники і медійники вимагають від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова.

«Ми вважаємо, що затриманий сьогодні в Криму громадський журналіст Наріман Мемедінов займався журналістською діяльністю. Його затримання – це спроба нейтралізації його журналістської діяльності, а саме, документування і висвітлення порушень прав людини, у тому числі. Громадські журналісти, або citizen journalists – надзвичайно важливі в умовах тотального тиску на свободу слова, який ми спостерігаємо в Криму!», – написала у Facebook виконавча директорка ІМІ Оксана Романюк.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1225
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду