У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти

У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти

23 Березня 2018
1524
23 Березня 2018
12:31

У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти

1524
У Генічеську Херсонської області нелегальні таксисти напали на редактора місцевого інтернет-видання «Новий Візит» Геннадія Осьмака. Журналісту порвали одяг, погрожували, намагалися вирвати і розбити телефон.
У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти
У Генічеську на журналіста напали нелегальні таксисти

Про це повідомляється на сайті «Нового Візиту».

Інцидент стався на площі біля райдержадміністрації, де на акцію протесту зібралися близько 100 нелегальних таксистів з Чонгара і Новоолексіївки.

«Чоловіки поводилися агресивно, кричали, погрожували влаштувати безлади і революцію», - йдеться в повідомленні.

Близько десяти мітингувальників атакували журналіста, який спробував зняти на телефон відео події. Йому погрожували в присутності співробітників правоохоронних органів, які просили редактора не провокувати присутніх.

Тільки після втручання поліції нападників вдалося відтіснити від журналіста. Проте і на відстані кілька людей продовжували викрикувати образи, погрози і кидалися якимись предметами.

«Таке вперше відбувається за 27 років моєї роботи в ЗМІ Генічеського району. Напад пов’язую виключно зі своєю професійною діяльністю. Неодноразово ми писали про свавілля нелегальних таксистів на адмінкордоні з Кримом, - прокоментував Геннадій Осьмак. - Це не подобається тим, хто працює нелегально, без сплати податків. Як бачимо, безкарність породжує вседозволеність. Фактично в районі працює добре організована ОЗУ, яке ще й дозволяє собі ставити ультиматуми влади і силовикам».

У коментарі ІМІ Геннадій Осьмак повідомив, що за фактом інциденту подав до поліції заяву за 171 статтею Кримінального кодексу України.

«Вони погрожували мене побити, але поліція завадила їм це зробити. У них не вийшло, бо мене поліція огородила від них. Лише хапали за руки, телефон, куртку порвали, ну хапали  лише. До побиття не дійшло, хоча дуже агресивні були», – розповів він.

Як повідомляв «Детектор медіа», в Одесі 21 березня невідомий у масці зробив підніжку зі спини оператору місцевого каналу «Круг» Андрію Тищенку, вирвав у нього з рук камеру, потрощив її та кинув під колеса авто.

Це сталося під час відеозйомки журналістами демонтажу паркану в Преображенському парку, зокрема - розмови журналістів із підприємцем, паркан якого зносили, і співробітниками мерії, які приїхали його зносити. Невідомий у масці зайшов за спини та збив оператора з ніг.

Відомості за фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) Кримінального кодексу України.

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1524
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду