Суд відклав розгляд справ НАЗК проти Пилипа Іллєнка (ОНОВЛЕНО)

Суд відклав розгляд справ НАЗК проти Пилипа Іллєнка (ОНОВЛЕНО)

23 Березня 2018
1536
23 Березня 2018
09:30

Суд відклав розгляд справ НАЗК проти Пилипа Іллєнка (ОНОВЛЕНО)

1536
Сьогодні, 23 березня, Печерський районний суд міста Києва відклав розгляд справ Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) проти голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка через відсутність на засіданні прокурора.
Суд відклав розгляд справ НАЗК проти Пилипа Іллєнка (ОНОВЛЕНО)
Суд відклав розгляд справ НАЗК проти Пилипа Іллєнка (ОНОВЛЕНО)

Наступні судові засідання у справах відбудуться 25 травня о 8:00.  

Як писав «Детектор медіа», НАЗК подало до суду протоколи про адміністративні правопорушення, складені стосовно Пилипа Іллєнка, за частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення - щодо виплати премій начальниці відділу Держкіно Марії Іллєнко, яка є його двоюрідною сестрою. 

«Я розумію, що є певні процедурні моменти, які змушують суд не розглядати справу за відсутності прокурора. Я хотів би, щоб цю справу було розглянуто по суті, хочу довести свою правову позицію і покласти кінець цій історії стосунків із НАЗК, яка тягнеться з вересня минулого року. Це відволікає від роботи і мене, і всіх, хто задіяний у цій справі», - прокоментував журналістам після засідання суду Пилип Іллєнко.

Підтримати голову Держкіно до судової зали прийшли близько 20 осіб, серед яких українські продюсери Володимир Філіппов, Юрій Мінзянов, Володимир Яценко, Наталія Лібет, режисери Дмитро Томашпольський, Марися Нікітюк та інші.

Як писав «Детектор медіа», раніше кінематографісти зверталися з відкритим листом до голови НАЗК Наталії Корчак з проханням про публічну зустріч для обговорення ситуації щодо голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка і влаштували пікет біля будівлі НАЗК. НАЗК, у свою чергу, назвало пікети на підтримку Іллєнка спробою тиску. 

Нагадаємо, 25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень. Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт виник, як стверджує НАЗК, під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства України з питань кіно, які у тому числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у зв’язку із запрошенням до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень щодо премії його двоюрідній сестрі Марії Іллєнко заявив, що законодавство України не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами, тому конфлікту інтересів у даному випадку не було.

25 січня Пилип Іллєнко повідомив, що НАЗК запустило процедуру його звільнення з посади. Того ж дня НАЗК повідомило, що передає протоколи щодо голови Держкіно до суду.

Фото: Лілія Зінченко

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1536
Читайте також
26.01.2018 17:27
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
1 586
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду