У США розпочали акцію «Видали Facebook»

У США розпочали акцію «Видали Facebook»

21 Березня 2018
1183
21 Березня 2018
20:30

У США розпочали акцію «Видали Facebook»

1183
Серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, який належить Facebook.
У США розпочали акцію «Видали Facebook»
У США розпочали акцію «Видали Facebook»

У США розпочалася акція #видалифейсбук, серед її учасників - творець месенджера WhatsApp, який належить Facebook. Про це повідомляє Meduza.

Відзначається, що британські та американські видання - від The ​​Guardian до блогів - почали публікувати інструкції про те, як видалити свій аккаунт у соццмережі.

Хештег #deletefacebook почав набирати популярність в середині березня після публікації розслідувань в The Guardian і The New York Times про діяльність британської компанії Cambridge Analytica.

На скількох людей заклики подіяли і вони видалити свої акаунти у Facebook, достовірно невідомо. На початку тижня хештег #deletefacebook вийшов в тренди Twitter, але ненадовго. Проте його підтримали багато відомих в IT-індустрії людей, в тому числі один з творців месенджера WhatsApp Брайан Ектон. Сам WhatsApp з 2014 року належить Facebook

Відомий IT-інвестор і творець в минулому відомої блог-платформи Weblogs (з неї виріс сайт Engadget) Джейсон Калаканіс не просто розкритикував Facebook, але і оголосив про виділення 700 тисяч доларів на створення нового Facebook - по 100 тисяч семи різним командам.

На цьому тлі акції компанії стрімко падають. За дві торгові сесії вони подешевшали з 189 доларів до 167, а вартість всієї компанії впала нижче 500 мільярдів доларів.

Нагадаємо, Facebook почала внутрішнє розслідування після того як стало відомо, що британська аналітична компанія Cambridge Analytica зберігала і аналізувала дані приблизно про 50 мільйонів громадян, які мають сторінки в соціальній мережі. В компанії це спростовують.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1183
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду