У Львові стартував марафон «Напиши лист політв’язню Кремля»

У Львові стартував марафон «Напиши лист політв’язню Кремля»

20 Березня 2018
1107
20 Березня 2018
20:20

У Львові стартував марафон «Напиши лист політв’язню Кремля»

1107
Марафон триватиме місяць і кожен охочий може прийти у музей, ознайомитись з історією кожного українського політв’язня, який перебуває за ґратами в Росії, і написати йому лист.
У Львові стартував марафон «Напиши лист політв’язню Кремля»
У Львові стартував марафон «Напиши лист політв’язню Кремля»

У Львові у музеї «Територія терору» стартував марафон «Напиши лист політв'язню Кремля». Кілька десятків молодих людей відгукнулись на ініціативу і написали листи людям, які перебувають у російських в’язницях, передає «Радіо Свобода».

Є кілька умов написання листа – російська мова, не розповідати про політику, війну і агресію, але своїми словами підтримати силу духа «бранця Кремля».

«Листи важливі, бо підтримують бойовий дух політв'язнів і несуть у собі простий меседж: вдома їх чекають, пам'ятають і стежать за їх долею. Бо листи – це теж зброя проти режиму в Росії. Наше завдання озвучити імена людей, які є бранцями Кремля, і кожен, хто прийде, зможе обрати, кому б він хотів написати лист», – говорить директор музею «Територія Терору» Ольга Гончар.

Марафон триватиме місяць і кожен охочий може прийти у музей, ознайомитись з історією кожного українського політв'язня, який перебуває за ґратами в Росії, і написати йому лист.

«Коли пишуть до в’язнів багато листів, то це зауважують, тоді політв’язня, як мінімум не будуть катувати», – наголосив Юрій Яценко, який був арештований спецслужбами Росії у 2014 році.

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Нагадаємо, 1 березня Верховна Рада України схвалила проект постанови, в якій назвала прізвища всіх громадян України-заручників Кремля та закликала міжнародну спільноту засудити політичні репресії Росії стосовно українських політичних в’язнів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1107
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду