«Чорні списки» артистів не повинні використовуватися у боротьбі зі ЗМІ - Княжицький

«Чорні списки» артистів не повинні використовуватися у боротьбі зі ЗМІ - Княжицький

7 Березня 2018
1251

«Чорні списки» артистів не повинні використовуватися у боротьбі зі ЗМІ - Княжицький

1251
Голова Комітету з питань культури і духовності, народний депутат України Микола Княжицький вважає, що «чорні списки» артистів повинні формуватися кваліфіковано, а не піарно, і не використовуватися у боротьбі зі ЗМІ.
«Чорні списки» артистів не повинні використовуватися у боротьбі зі ЗМІ - Княжицький
«Чорні списки» артистів не повинні використовуватися у боротьбі зі ЗМІ - Княжицький

Таку думку Микола Княжицький висловив під час робочої наради з представниками органів влади та українських медіа груп щодо порядку складання «Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці», що відбулася у вівторок, 6 березня.

Правила та критерії формування списків заборонених артистів мають бути чіткими і зрозумілими суспільству та застосовуватися не вибірково. Водночас підхід до формування цих списків має бути виваженим, наголосив пан Княжицький.

«Очевидно, що поява в наших ЗМІ людей, які виступають з антиукраїнською риторикою чи помічені в системній діяльності проти нашої країни, є неприпустимою. З іншого боку, залишається спірним питання чи забороняти, наприклад, фільм, в якому взяли участь як ті артисти, які підтримують публічно Україну, так і ті, хто  за тих чи інших обставин висловився некоректно», - зазначив народний депутат.

Він також підкреслив, що реалізація українського законодавства щодо заборони російських акторів має бути максимально прозорою.

«Мета нашої зустрічі – обговорити проблемні питання в цій сфері. Ми бачимо, що діючі норми часто використовуються у боротьбі одних медіа груп проти інших та для здійснення політичного тиску на ЗМІ. Завдання держави – виробити однаковий і логічний підхід до всіх українських медіа», - підкреслив Микола Княжицький.

Він також завважив, що спільними зусиллями законодавців, представників виконавчої влади та медіаспільноти після початку російської агресії вдалося підняти виробництво власного українського продукту і позбутися постколоніального впливу Російської Федерації. В заході взяли участь представники Міністерства культури, Ради національної безпеки і оборони, Служби безпеки, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Державного агентства з питань кіно, Індустріального телевізійного комітету та представниками медіа спільноти.

Як повідомляв «Детектор медіа», українські медіагрупи розробили і передали главі уряду проект постанови про порядок складання Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Про це йшлося у зверненні до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, оприлюдненому на сайті Індустріального телевізійного комітету. Лист датовано 15 лютого, його підписали Олександр Ткаченко («1+1 медіа»), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Євген Лященко («Медіа Група Україна»), Сергій Созановський (Film.ua Group) і Влад Ряшин (Star Media).

Водночас лист не було підписано представниками «Інтер Медіа Груп», оскільки ця медіагрупа має окрему принципову позицію з питань, викладенних у листі, повідомляє ІТК.

Керівники медіагруп просили главу уряду розглянути запропонований проект і в разі погодження – дати відповідні доручення для розгляду та затвердження проекту Кабінетом Міністрів.

Також керівники медіагруп просили про окрему зустріч із прем’єр-міністром для обговорення порядку складання Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, а також порядку фінансування українських телевізійних фільмів Міністерством культури.

Фото: BukNews

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1251
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду