Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів «Схем» суд розгляне по суті 16 березня

Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів «Схем» суд розгляне по суті 16 березня

7 Березня 2018
1457

Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів «Схем» суд розгляне по суті 16 березня

1457
Солом’янський районний суд міста Києва провів підготовче засідання у справі за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми» (спільний проект «Радіо Свобода» та каналу «UA:Перший») біля аеропорту «Київ» 7 листопада 2017 року з боку охорони лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука та призначив розгляд справи по суті на 16 березня
Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів «Схем» суд розгляне по суті 16 березня
Справу щодо нападу охорони Медведчука на журналістів «Схем» суд розгляне по суті 16 березня

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Ми будемо доводити вину обвинуваченого, оскільки вважаємо, що проведені всі заходи на досудовому розслідуванні з метою встановлення винних та притягнення до відповідальності. З цього провадження виділено окреме провадження щодо інших невідомих осіб і проводиться досудове розслідування. Про стан цього провадження наразі невідомо», – зазначила адвокатка журналістів «Схем» Віра Крат.

За повідомленням «Радіо Свободи», захисник одного з нападників на журналістів під час підготовчого засідання заявив, що вони клопотатимуть про допит свідків.

Як писав «Детектор медіа», увечері 7 листопада 2017 року невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. 

Згодом редакція програми оприлюднила відео нападу на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях».

Прокуратура Києва почала за фактом перешкоджання роботі знімальної групи програми «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») в аеропорту «Київ» 7 листопада кримінальне провадження.

Редакція програми журналістських розслідувань «Схеми» за годину до виходу в ефір 9 листопада  розслідування «Чорні чоловічки» отримала від адвоката Віктора Медведчука Ігоря Кириленка лист, в якому адвокат погрожував журналістам кримінальною відповідальністю. Про це повідомлялося на сторінці програми «Схеми» у Facebook. У листі пан Кириленко назвав розслідування журналістів щодо перельотів Віктора Медведчука до Росії «провокацією» та звинуватив їх у втручанні у приватне життя Медведчука та його родини.

У редакції програми «Схеми» вважають звинувачення безпідставними та такими, що мають на меті залякування: журналісти виконували свою законну професійну діяльність у громадському місці, про що неодноразово повідомляли охороні Медведчука та демонстрували посвідчення.

1 лютого стало відомо, що Київською місцевою прокуратурою № 9 скеровано до суду обвинувальний акт щодо працівника охоронного агентства за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів програми «Схеми», яке відбулося біля аеропорту «Київ» 7 листопада 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду