Суд скасував виправдувальний вирок офіцеру МВС, який був підозрюваним у побитті  фотокора Ігоря Єфимова

Суд скасував виправдувальний вирок офіцеру МВС, який був підозрюваним у побитті фотокора Ігоря Єфимова

7 Березня 2018
2833

Суд скасував виправдувальний вирок офіцеру МВС, який був підозрюваним у побитті фотокора Ігоря Єфимова

2833
Верховний Суд колегією суддів Касаційного кримінального суду скасував виправдувальний вирок екс-заступнику командира батальйону патрульної служби Управління МВС в Черкаській області Петру Паливоді, який керував співробітниками міліції, що у часи Євромайдану побили фотокореспондента газети «Вечірні Черкаси» Ігоря Єфімова у Черкасах
Суд скасував виправдувальний вирок офіцеру МВС, який був підозрюваним у побитті  фотокора Ігоря Єфимова
Суд скасував виправдувальний вирок офіцеру МВС, який був підозрюваним у побитті  фотокора Ігоря Єфимова

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки України (НСЖУ).

Касаційний суд зазначив, що «апеляційний перегляд кримінального провадження відбувся формально, а ухвалу апеляційного суду не можна визнати законною, обґрунтованою та вмотивованою». Тож рішення Апеляційного суду визнано неправомірним і справу спрямовано на перегляд.

«Детектору медіа» пан Єфімов уточнив, що засідання було 8 лютого.

«Мене на суді не було. Я отримав листа (постанову суду – ДМ)… Буде апеляція», – повідомив фотокор.

Секретар НСЖУ, правозахисник Валерій Макеєв нагадує, що справа пана Єфімова «від самого початку починалася з численними порушеннями», бо було відкрито провадження не через побиття журналіста, а через службову недбалість щодо керівника підрозділу, який не проконтролював дії своїх підлеглих.

«Належні докази, аби довести бодай недбальство, в прокуратури є. Але засмучує, що справа розглядається не за статтями, пов’язаним з діяльністю журналіста. І наслідки такого ставлення судів ми, на жаль, бачимо постійно. Лишається бодай маленька надія, що буде певна сатисфакція», – зазначив пан Макєєв.

Голова Спілки Сергій Томіленко вважає, що справедливості вдається домогтися завдяки резонансу – у Черкасах, Києві та на рівні Міжнародної федерації журналістів проводилися акції солідарності з паном Єфімовим.

Нагадаємо, 20 лютого 2014 року у Черкасах під час штурму «Беркутом» черкащан на блок-пості біля дамби фотографу газети «Вечірні Черкаси» Ігорю Єфимову беркутівці побили та розбили голову. Журналіст був у жилеті «Преса», із бейджем і фотокамерою. Того дня на дамбі він виконував редакційне завдання, а силовики перешкоджали йому у цьому. Кілька представників МВС, приховавши обличчя, нанесли фотографу удари кийками. Лікарі діагностували у Єфімова травму голови зі струсом головного мозку, рани м’яких тканин, вивих плеча, садини та інші.

5 лютого 2015 року прокуратура Черкаської області направила до суду обвинувальний акт стосовно одного із керівників батальйону патрульної служби за службову недбалість під час проведення акцій протесту у Черкасах 20 лютого 2014 року.

12 грудня Соснівський суд Черкас виправдав підсудного, одного з тодішніх правоохоронців, Петра Паливоду, який на момент побиття журналіста стажувався на посаді заступника командира батальйону, виправдали. У січні Єфімов подав апеляційну скаргу на вирок Соснівського районного суду м.Черкаси від 12 грудня 2016 року.

30 березня Апеляційний суд Черкаської області виправдав колишнього заступника командира батальйону патрульної служби У МВС у Черкаській області Петра Паливоду, який був підозрюваним у побитті Ігора Єфімова

 

Фото постанови суду: НСЖУ

Фото Ігоря Єфімова: Facebook Ігора Єфімова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2833
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду