Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна

Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна

5 Березня 2018
1293

Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна

1293
Суд оголосив перерву до 15 березня у підготовчому засіданні за обвинуваченням Сергія Чемеса та Юрія Крисіна у протидії Євромайданівцям та викраденні людей в січні 2014 року.
Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна
Біля будівлі суду активісти закидали сніжками та заплювали Крисіна

Біля Дарницького районного суду Києва активісти «Національних дружин» та «С14» закидали сніжками та заплювали Юрія Крисіна, якого звинувачують у вбивстві журналіста В'ячеслава Веремія в лютому 2014. Про це повідомляє УНІАН.

Сьогодні, 5 березня, Дарницький районний суд оголосив перерву до 15 березня у підготовчому засіданні за обвинуваченням Сергія Чемеса та Юрія Крисіна у протидії Євромайданівцям та викраденні людей в січні 2014 року. Разом з тим, суд ухвалив рішення про продовження терміну тримання під вартою Чемесу до 3 травня.

Повідомляється, що під час виходу Крисіна з будівлі суду після чергового засідання активісти почали кидати в нього сніжки та декілька разів вдарили, а також нецензурно висловлювались та постійно плювали у нього. Сам Крисін ніяким чином не протидіяв цьому. Його супроводжували двоє правоохоронців, також близько 20 правоохоронців йшли за активістами, але ніхто з них не втручався.

Інцидент відбувся на відрізку від будівлі суду до зупинки громадського транспорту, де Крисін сів у маршрутку та поїхав.

За словами кореспондента, перед появою обвинуваченого на вулиці один з координаторів активістів попросив усіх не кидати у Крисіна сніжки та не бити його, аби в нього не було можливості уникнути наступного засідання під приводом того, що після побиття він лікується.

Водночас кореспондент УНІАН повідомляє, що став свідком розмови декількох активістів, один з яких заявляв, що до сьогодні не знав, хто такий Крисін, а іншому не було відомо сьогоднішнє рішення Дарницького райсуду.

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня 2017 року визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

1 березня Юрій Крисін не з’явився до Апеляційного суду Києва, де мав відбутися розгляд апеляції щодо його умовного вироку.

4 березня активісти влаштували акцію під будинком Крисіна і вимагали від нього з'явитися до суду.

Фото: Українська правда.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1293
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду