Сущенку не передають у СІЗО листи через затягування цензурування

Сущенку не передають у СІЗО листи через затягування цензурування

20 Лютого 2018
932

Сущенку не передають у СІЗО листи через затягування цензурування

932
Адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві кореспондента «Укрінформу» Романа Сущенка, повідомив, що цензурування листів, що надійшли його підзахисному, затягується.
Сущенку не передають у СІЗО листи через затягування цензурування
Сущенку не передають у СІЗО листи через затягування цензурування

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Поки не почалися судові засідання, будемо вимагати: раптом Роману дадуть ще дозвіл на побачення з дружиною і донькою. Що стосується права на телефонні дзвінки, то Сущенко отримує його регулярно. При цьому проблема з листами, на жаль, поки залишається нерозв'язною. З літа залишається на цензуруванні великий стос листів, не виданих Роману Володимировичу», - сказав Марк Фейгін.

Як писав «Детектор медіа», незаконно заарештований в Росії український журналіст Роман Сущенко, за словами його адвоката Марка Фейгіна, сподівається, що цього року його обміняють на російських військових.

За словами захисника, із Сущенком він зустрівся у СІЗО 15 лютого. Фейгін зазначив, що журналіст із великою увагою сприйняв слова Президента України про готовність обміняти його на російських військових, затриманих на території України.

7 лютого російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
932
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду