МІП підготувало інформаційну кампанію до четвертої річниці анексії Криму

МІП підготувало інформаційну кампанію до четвертої річниці анексії Криму

20 Лютого 2018
1244

МІП підготувало інформаційну кампанію до четвертої річниці анексії Криму

1244
Міністерство інформаційної політики України в рамках інформкампанії до четвертої річниці спротиву Криму російській окупації розповість про долі в’язнів Кремля.
МІП підготувало інформаційну кампанію до четвертої річниці анексії Криму
МІП підготувало інформаційну кампанію до четвертої річниці анексії Криму

Про це заявила на прес-конференції в Києві 20 лютого перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова, повідомляє Радіо Свобода.

За її словами, кампанія зосереджена на долях людей, які постраждали через свою активну позицію і неприйняття російської анексії Криму.

«Ми намагаємося показати, чому з кожним місяцем, на жаль, збільшується кількість в'язнів Кремля: тому що люди відмовлялися приймати російську дійсність. Є кейси Сенцова, Кольченка, Балуха, сім'ї Дегерменджи, Чийгоза, Умерова та інших. Кампанія цього року обертається навколо абсолютно конкретних символів спротиву. Червоною ниткою ми проводимо історії цих людей, тому що це не просто подія, а долі тих, хто став жертвою російської окупації, і страждає через свою позицію», – розповіла пані Джапарова.

Вона зазначила, що контент, який розробило міністерство в нинішньому році, в тому числі, розрахований на іноземну аудиторію, «саме про ці долі, про людей, символи цього спротиву». Мова йде про білборди, відеоролики, буклети, в яких розповідається про 64 українців, які постраждали в результаті спротиву російської окупації Криму.

В Україні дату 26 лютого пропонують проголосити «Днем спротиву Криму російській окупації». У цей день в 2014 році перед будівлею Верховної Ради Криму пройшов мітинг на підтримку територіальної цілісності України. Тоді мітингувальникам протистояли проросійські активісти, в тому числі, з партії «Русское единство».

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості». Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Журналіст зазначив, що для шведів такий матеріал маловідомим: «Вони не глибоко в матеріалі. І це не дивно. Україна пішла з перших шпальт європейської преси. І так - відчувається втома від нашого питання. Потрібно нагадувати про себе. І згадувати не тільки погане. Робити акцент на позитиві. Слабаків і невдах ніхто не любить. Нам вдалося зберегти незалежність і зміцнити армію. Це головне. Реформи теж йдуть. Хоча і не так швидко як усім хотілося б. Не сумуємо і рухаємося вперед».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1244
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду