Журналісти Прямого каналу повідомляють про перешкоджання на Печерському ринку

Журналісти Прямого каналу повідомляють про перешкоджання на Печерському ринку

20 Лютого 2018
2306

Журналісти Прямого каналу повідомляють про перешкоджання на Печерському ринку

2306
Сьогодні, 19 лютого, під час прямого включення зі столичного Печерського ринку (ТОВ «Печерський ринок») журналістка Прямого каналу Олена Курбанова повідомила про перешкоджання. Медіаюрист Інституту масової інформації (ІМІ) Роман Головенко вважає, якщо ринок є приватною власністю, то журналісти мали би попросити у адміністрації дозвіл на зйомку
Журналісти Прямого каналу повідомляють про перешкоджання на Печерському ринку
Журналісти Прямого каналу повідомляють про перешкоджання на Печерському ринку

На сайті Прямого каналу повідомляється, що знімальна група «хотіла промоніторити ціни на столичному Печерському ринку, але їм завадив охоронець, який застосував силу до знімальної групи».

Згодом, як повідомляє канал, до знімальної групи підійшов чоловік, який назвався адміністратором.

«Це приватна територія, якщо ви хочете знімати, ви повинні попросити дозвіл у дирекції ринку. Я до вас додому не заходжу і не знімаю», – сказав він.

Медіаюрист ІМІ Роман Головенко повідомив «Детектору медіа», що якщо територія дійсно знаходиться в приватному володінні, то її власник може визначати умови допуску й перебування інших осіб на ній.

«Хоча сама по собі заборона зйомки виглядає доволі безглуздою, оскільки практично в усіх покупців є мобільні телефони з потужними камерами. Подібні ексцеси виникають частіше в торгівельних приміщеннях. Навіть у Верховній Раді вже було зареєстровано законопроект, який дозволяє зйомку в таких закладах. Щодо перешкоджання, то наразі практики правоохоронців і судів не особливо багато і вона буває різна. Я бачив випадки, коли за перешкоджання зйомці в приміщенні установи порушували справи. Але, на мою думку, при ефективному захисті адвоката в суді таку справу можна "розвалити"… Для перешкоджання необхідно, щоб зйомка була повністю законна»,  – розказав він

Медіаюрист зазначив, що формально журналісти Прямого каналу мали би попросити дозволу на зйомку в адміністрації ринку.

 

Фото: скріншот відео Прямого каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2306
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду