У Києві відбулася зустріч випускників американської програми IVLP за участю відомих медійників

У Києві відбулася зустріч випускників американської програми IVLP за участю відомих медійників

10 Лютого 2018
1080

У Києві відбулася зустріч випускників американської програми IVLP за участю відомих медійників

1080
Учасники зустрічі поділилися своїми враженнями від поїздки до США в рамках програми та здобутим там досвідом.
У Києві відбулася зустріч випускників американської програми IVLP за участю відомих медійників
У Києві відбулася зустріч випускників американської програми IVLP за участю відомих медійників

8 лютого в колонному залі Київської міської державної адміністрації пройшла конференція «Покоління змін», на якій відомі українські політики, державні діячі, бізнесмени та медійники розповіли, як на їхнє життя та роботу вплинула американська урядова програма «Міжнародних відвідувачів-лідерів» IVLP (International visitor leadership program).

За словами організаторів, головною метою конференції стала консолідація лідерів громадської думки, які в різні роки незалежності стали випускниками IVLP, а  також зміцнення ділових контактів, встановлення продуктивного діалогу щодо глобальних викликів та внутрішньої ситуації в Україні, ретроспективного аналізу реформ України в рамках 25-річної співпраці двох держав і обговорення подальших економічних та соціальних змін.

У заході взяли участь відомі медійники, зокрема керівниця прес-служби Апарату Верховної Ради України Ірина Кармелюк, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар, голова Комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький, співзасновник StopFake Євген Федченко, організатор IForum в Україні Олександр Ольшанський, керівник інформагентства «Главком» Віктор Шлинчак, шоумен Дмитро Чекалкін, телеведучий Олександр Педан, письменниця Ірен Роздобудько, журналіст Жан Новосельцев, та інші.

Спікери поділилися своїми враженнями від поїздки до США в рамках програми та здобутим там досвідом.

Ірина Кармелюк

Дмитро Чекалкін

Ірен Роздобудько

«Більш за все мене вразив рівень самоорганізації населення та спосіб мислення людей. Вважаю, що будь-які політичні інститути дієві лише тоді, коли вони формуються реальними людьми, що поділяють демократичні  цінності», – сказала Вікторія Сюмар.

«Дуже цікаво було побувати в країні, яка віками відстоює свої демократичні цінності. Який би президент не приходив там до влади, все одно працюють цінності: мораль, правила, Конституація. Усі їх дотримуються, усі знають, що таке закон. Америка - це не лише країна можливостей, але й любові до культури, людини, правил», – зазначила Ірина Кармелюк.

Для довідки: Програма IVLP була заснована в 1940 році під егідою Бюро освітніх і культурних програм Держдепартаменту США. В Україні почала діяти в перші роки незалежності. За цей час в Америці побувало понад дві тисячі українців, які досягли високих успіхів в професії і зараз обіймають керівні посади в державних органах, неурядових організацях та бізнес-структурах. Потенційні учасники щороку обираються та призначаються співробітниками посольств США по всьому світу. Випускниками програми свого часу були  такі відомі українські діячі як перший та другий Президенти  України Леонід Кравчук і Леонід Кучма, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Генеральний прокурор України Юрій Луценко тощо. 

Фото: Павло Шевчук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду