Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку

Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку

14 Лютого 2018
1365

Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку

1365
Прокурор пропонує визнати винним Крисіна у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, і призначити йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі.
Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку
Прокурор і потерпілі у справі про вбивство журналіста Веремія просять для Крисіна жорсткішого вироку

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на сайт Апеляційного суду.  

Справу розглядатиме колегія суддів у складі: Ященко М. А. (доповідач), Трясун Ю.Р.(суддя), Новов С. О.(суддя).

До суду надійшли чотири апеляційні скарги на вирок: від прокурора ГПУ, представника матері журналіста Катерини Веремій та представника Світлани Кирилаш – дружини В'ячеслава Веремія.

Прокурор просить скасувати вирок Шевченківського районного суду м Києва від 22 грудня 2017 року у зв'язку з неправильним застосуванням закону України про кримінальну відповідальність, невідповідністю висновків суду першої інстанції фактичним обставинам кримінального правопорушення та особі обвинуваченого через м'якість.

Прокурор пропонує ухвалити новий вирок, яким визнати винним Крисіна у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, і призначити йому покарання у вигляді шести років позбавлення волі, зарахувавши, відповідно до ч. 5 ст.72 КК України, в строк відбування покарання перебування Крисіна під вартою з 28 березня по 26 травня 2014 року.

Також прокурор просить суд запобіжний захід Крисіну змінити з особистого зобов'язання на утримання у Київському СІЗО, взявши його під варту в залі судового засідання суду апеляційної інстанції. А також - дослідити у ході апеляційного розгляду докази, що характеризують особу обвинуваченого.

Потерпілі просять для Крисіна позбавлення волі на шість та 7 років.

Як повідомляв «Детектор медіа», 1 березня об 11.00 відбудеться судове засідання в Апеляційному суді Києва у справі з обвинувачення Юрія Крисіна за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 296 КК України (напад на журналіста В’ячеслава Веремія, який загинув у лютому 2014 року).

Нагадаємо, журналіста В'ячеслава Веремія було вбито в Києві в ніч проти 19 лютого 2014 року. Він зі своїм колегою поверталися з редакції додому на таксі. У центрі Києва на машину напали озброєні невідомі, витягли водія і пасажирів, почали їх бити залізними прутами, потім вистрелили у журналіста. В'ячеслав Веремій помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення. 

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи про вбивство журналіста В’ячеслава Веремія Юрія Крисіна – йому призначили покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки.

Генеральна прокуратура наполягала на шести роках позбавлення волі для Юрія Крисіна, який бив журналіста. Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Медійники та правозахисники наполягають на повному та об’єктивному дослідженні справи Крисіна.

З 17 по 29 січня до Апеляційного суду міста Києва надійшло чотири апеляційних скарги щодо вироку засудженого.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1365
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Igor
1598 дн. тому
Судді Київського апеляційного суду Трясун Юрій Ростиславович, Новов Сергій Олександрович, Мосьондз Іван Анатолійович вчиняють службові підроблення, приховують вчинені злочини, виносять неправосудні рішення, порушують присягу судді, перешкоджають доступу до правосуддя, надають допомогу злочинним особам і группам злочинних осіб https://clck.ru/KnaM3
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду