Прокуратура не оскаржуватиме звільнення журналіста Гусейнлі на поруки – прокурор

Прокуратура не оскаржуватиме звільнення журналіста Гусейнлі на поруки – прокурор

13 Лютого 2018
1139

Прокуратура не оскаржуватиме звільнення журналіста Гусейнлі на поруки – прокурор

1139
Прокуратура Київської області відмовилась від оскарження ухвали Шевченківського районного суду міста Києва щодо звільнення з-під варти журналіста азербайджанського телеканалу «Туран ТВ» Фікрата Гусейнлі на поруки депутата від «Народного фронту» Миколи Княжицького та керівника адвокаційного центру Української Гельсінської спілки з прав людини Бориса Захарова. Натомість прокуратура проситиме суд продовжити для журналіста підписку про невиїзд для подальшого проведення екстрадиційної перевірки
Прокуратура не оскаржуватиме звільнення журналіста Гусейнлі на поруки – прокурор
Прокуратура не оскаржуватиме звільнення журналіста Гусейнлі на поруки – прокурор

Про це сказав прокурор Віталій Капунський в Апеляційному суді міста Києва 13 лютого, повідомляється на сайті Центру інформації про права людини.

«На сьогодні прокуратура відмовилась від оскарження ухвали Шевченківського райсуду Києва. Зараз діє ухвала Печерського райсуду із іншими зобов'язаннями (у грудні минулого року Печерський райсуд Києва підтримав прокуратуру і зобов’язав журналіста до 20 лютого не залишати Київ і прибувати за вимогою до суду і прокурора — ред.), – пояснив прокурор. 

Він також повідомив про намір прокуратури продовжувати екстрадиційну перевірку протягом 10 днів і відправити її результати до Генпрокуратури. За його словами, все залежить від швидкості відповідей державних органів. 

Водночас адвокат Гусейнова Дмитро Мазурок вважає, що перевірка може тривати два місяці.

Пан Гусейнов також обурюється наміром прокуратури продовжувати екстрадиційну перевірку і припускає, що її навмисно затягують.

Як зазначає Центр, наразі Фікрат Гусейнлі не може працювати в Нідерландах, де має громадянство і основну роботу. Він повідомив, що змушений був взяти кредит, продати свій автомобіль в Нідерландах, аби сплачувати комунальні послуги та оренду квартири у Києві та Амстердамі. 

Нагадаємо, зранку 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві. Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебував в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнову у вигляді 18 діб арешту. Адвокати Гусейнова оскаржили його арешт в апеляції.

Директор російської редакції азербайджанського каналу Turan TV Емін Ахмедбеков розповсюдив заяву, у якій він твердить, що видача Азербайджану журналіста каналу Гусейнова загрожує його життю і здоров’ю. 

27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва відпустив арештованого опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі) на поруки народного депутата Миколи Княжицького і правозахисника Бориса Захарова.

20 грудня Апеляційний суд Києва ухвалив рішення щодо переносу на 16 січня 2018 року розгляд скарги прокуратури Київської області.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1139
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду