Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ

Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ

9 Лютого 2018
1101

Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ

1101
Журналіст видання «Цензор.НЕТ» Іван Марусенко, у якого нардеп Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради відібрав телефон, розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ, позаяк ДБР ще не розпочало роботу.
Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ
Постраждалий журналіст розповів, чому справою нардепа Пономарьова займатиметься СБУ

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» .

«Сьогодні (8 лютого - ред.) дав свідчення в прокуратурі Києва щодо вчорашнього прикрого інциденту з віджатими телефонами нардепом Пономарьовим. Справу передадуть у СБУ», - сказав Іван Марусенко. За його словами, з нього взяли підписку про нерозголошення таємниці слідства.

Він також розповів, що, згідно із законом, справами, де фігурують народні депутати, повинен займатися новий правоохоронний орган - Державне бюро розслідувань, у прокуратури таких повноважень немає. Однак робота ДБР ще не почалася, тому справою Пономарьова займатиметься СБУ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи "Воля народу" Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа.

Пономарьов вихопив мобільний телефон із рук Марусенка і поклав собі в кишеню, заявивши, що віддасть його, «коли вийдемо на вулицю і там поговоримо». Після чого політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка.

«За наслідками інциденту, який мав місце 7 лютого в приміщенні Верховної Ради України, прокуратурою міста Києва розпочато кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів», - повідомила прокуратура.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідування за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1101
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду