Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу

Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу

2 Лютого 2018
1234

Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу

1234
Незаконно заарештований в Москві кореспондент «Укрінформу» Роман Сущенко написав відповідь членам ПЕН-клубу, літераторам зі Швеції та Німеччини.
Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу
Роман Сущенко написав відповідь на лист письменників-членів ПЕН-клубу

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Вітаю вас, мої дорогі колеги - шановні представники ПЕН-клубу, Мортен Блумквіст, Анніка Тор, Ширван Нюрей, Бенніт О. і Ганс Поппель. Дозвольте мені подякувати вам за теплі щирі слова підтримки на мою адресу. Дуже зворушили. Напередодні Різдва був радий прочитати точні, наповнені глибоким сенсом, прямотою і щирістю рядки. Шляхи Господні несповідимі. Ми дізналися один про одного за сумних обставин. Будьмо знайомими. Для мене це велика честь», - написав Роман Сущенко.

Для відповіді письменникам, поетам і журналістам зі Швеції й Німеччини він обрав знайдений у тюремній бібліотеці в Лефортово вірш «Противошаг» класика німецької літератури, австрійської барокової поетеси XVII століття Катаріни Регіни фон Грайфенберг. «Воістину праведні слова», - резюмує український журналіст.

Також Сущенко повідомляє, що отримав приємну звістку, що під час свят на його ім'я в «Укрінформ» надійшли вітальні листівки від ПЕН-Клубів Великої Британії, Тасманії, Австрії, Бельгії та інших країн.

Через цензуру Роман  Сущенко змушений писати листи російською мовою.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з матеріалами справи.

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фейгін подав апеляційну скаргу на рішення суду про продовження утримання його підзахисного під вартою до 30 березня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1234
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду