У Вінниці на головреда інтернет-видання «Вежа» напали мітингувальники (ВІДЕО)

У Вінниці на головреда інтернет-видання «Вежа» напали мітингувальники (ВІДЕО)

29 Січня 2018
2078

У Вінниці на головреда інтернет-видання «Вежа» напали мітингувальники (ВІДЕО)

2078
Учасники мітингу проти спорудження пам’ятника Небесній Сотні збили з чоловіка окуляри і били по камері, заважаючи вести відеозйомку
У Вінниці на головреда інтернет-видання «Вежа» напали мітингувальники (ВІДЕО)
У Вінниці на головреда інтернет-видання «Вежа» напали мітингувальники (ВІДЕО)

У Вінниці 28 січня учасники мітингу, які виступали проти спорудження окремого пам’ятника Небесній Сотні, перешкоджали головному редактору місцевого інтернет-видання «Вежа» Андрію Качору вести відеозйомку акції.

Про це повідомляє «Вежа».

Андрій Качор повідомив у коментарі ІМІ, що спочатку його кілька чоловіків відтягнули від епіцентру сутички, оточили і вимагали припинити зйомку.

«Вимагали показати посвідчення, в процесі збили окуляри з обличчя. Потім вже я знову до одного з них підійшов з увімкненою камерою, запитав, чому вони забороняли мені зйомку. Після цього запитання чоловік знову вдарив по камері два рази», – розповів пан Качор.

За його словами, до поліції він з цього приводу не звертався.

«Після випадку, коли в аналогічній ситуації (з масою свідків та відеодоказами) вони не відкрили провадження (жодне), я до вінницької поліції з цього приводу більше не звертаюся», – сказав Андрій Качор.

За інформацією видання, цього дня в місті на Майдані Героїв Небесної Сотні одночасно відбулося два мітинги. Учасники першого вимагали в місцевої влади не встановлювати на площі пам’ятник героям Революції Гідності та повернути туди погруддя Шевченка. Інші ж мітингувальники закликали перших припинити політичні спекуляції та приниження пам’яті загиблих героїв Майдану.

Як повідомляв «Детектор медіа», 29 серпня 2017 року у Вінниці побили журналіста сайту «Власно.Інфо» Богдана Новака, який готував репортаж про протести проти будівництва кладовища біля мікрорайону на околиці міста.

На Сабарівському полі, де проходив протест, Богдана Новака та протестувальників побили невідомі особи спортивної статури на очах правоохоронців, про це написав журналіст на своїй сторонці у Facebook.

Фото: «Вежа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2078
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду