Миколаївські журналісти поскаржилися на тиск з боку голови ОДА (ДОПОВНЕНО)

Миколаївські журналісти поскаржилися на тиск з боку голови ОДА (ДОПОВНЕНО)

24 Січня 2018
2189

Миколаївські журналісти поскаржилися на тиск з боку голови ОДА (ДОПОВНЕНО)

2189
Миколаївські журналісти Тетяна Локацька та Андрій Лохматов заявляють про тиск з боку голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка на місцеві медіа та журналістів, які готують про нього критичні матеріали
Миколаївські журналісти поскаржилися на тиск з боку голови ОДА (ДОПОВНЕНО)
Миколаївські журналісти поскаржилися на тиск з боку голови ОДА (ДОПОВНЕНО)

Про це медійники повідомили ІМІ, а також на своїх сторінках у Facebook.

«Часті виклики журналістів по одному, начебто не з виховною метою, а просто каву попити. На розмови, як правило, звали, м’яко кажучи, незручних журналістів. Були фрази, що на будь-кого можна відкрити справу. Постійний кіч, що всі правоохоронні структури в області під ним. Були претензії і за незручні коментарі у Facebook», – розповіла Тетяна Локацька.

Останній випадок, за словами журналістки, стався 23 січня, коли миколаївський журналіст Андрій Лохматов опублікував випуск своєї авторської програми журналістських розслідувань «Чергова зрада» про те, як керівництво Миколаївської ОДА незаконно виконує ремонтні роботи в миколаївському аеропорту.

«Ще не вийшла програма по аеропорту, як тут же засновників інтернет-видання, на якому виходить програма журналіста, швиденько вирішили покликати на якісь допити. Мовляв, не балуйтесь, і як попередження і іншим ЗМІ урок, щоб не відкривали рота. В результаті програма не вийшла на сторінках видання, а тільки – на особистій сторінці журналіста у Фейсбук», – заявила Тетяна Локацька.

Журналіст Андрій Лохматов у коментарі ІМІ підтвердив, що випуск його програми на замовлення інтернет-видання «НикВести» справді цього разу не був опублікований.

«Матеріал, який вийшов, дійсно дуже незручний для керівництва адміністрації, адже в ньому є докази, як заступник Олексія Савченка та депутат облради від БПП тиснули на керівництво миколаївського аеропорту з вимогою, щоб ті якнайскоріше оголосили тендер на капітальний ремонт будівлі аеровокзалу під конкретне приватне підприємство, яке вже розпочало роботи без тендеру, договору та навіть проекту», – розповів журналіст.

Головний редактор «НікВесті» Олег Деренюга в коментарі ІМІ підтвердив, що сюжет про миколаївський аеропорт не був опублікованій на сайті видання, і що одна з власників видання напередодні опублікування матеріалу отримала повістку на допит у поліцію.

ІМІ звернувся до голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка за коментарем.

Уранці 25 січня стало відомо, що за дві години до ефіру на «Громадському радіо» прес-служба пана Савченка повідомила, що губернатора не буде, «бо у нього нарада на 10 годину». Про це у Facebook повідомила журналістка Ірина Ромалійська.

Нагадаємо, голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко повідомив, що не спілкуватиметься з журналісткою «НикВестей» Юлією Акімовою протягом одного місяця після того, як вона запитала про договорі «колекторської» фірми з комунальним підприємством «Миколаївводоканал».

27 квітня 2017 року під час засідання обласної ради чоловік, який постійно супроводжує голову Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка і якого називають його охоронцем, напав на кореспондента телеканалу “Інтер” Кирила Ющишена та відібрав у нього мобільний телефон. У листопаді стало відомо, що Центральний районний відділ поліції Миколаєва закрив кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналіста телеканалу «Інтер» Кирила Ющишена за тиждень після того, як відкрив.

На фото: Олексій Савченко

Фото: www.rbc.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2189
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду