Адвокат розповів, чому заарештований кримський журналіст Назімов оголосив голодування

Адвокат розповів, чому заарештований кримський журналіст Назімов оголосив голодування

19 Січня 2018
983

Адвокат розповів, чому заарештований кримський журналіст Назімов оголосив голодування

983
Заарештований у Криму редактор кримського видання «Твоя Газета» Олексій Назімов оголосив голодування через те, що в СІЗО йому відмовили в наданні гігієнічних процедур
Адвокат розповів, чому заарештований кримський журналіст Назімов оголосив голодування
Адвокат розповів, чому заарештований кримський журналіст Назімов оголосив голодування

Про це Крим.Реалії розповів адвокат Олексій Ладін.

Підзахисний пана Ладіна не зміг піти в лазню в СІЗО Сімферополя, йому пообіцяли, що він зможе це зробити в СІЗО Алушти, але й там через три дні таку можливість не надали.

«Голодування – це вже крайній ступінь розпачу, коли відмовляють у таких елементарних речах», – зазначив адвокат.

За інформацією адвоката, суд 18 січня узяв цю інформацію до відома. Сам Олексій Назімов виглядає змарнілим.

Як повідомляв «Детектор медіа», Олексія Назімова та алуштинського депутата Павла Степанченка затримали 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації. Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту. На початку квітня за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

На початку червня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд подовжив на півроку термін утримання під вартою Олексію Назимову і алуштинському депутату Павлу Степанченку.

У липні Назімов заявив про знущання у Сімферопольському СІЗО, де його наразі утримують.

20 жовтня відбувся перший розгляд по суті справи Степанченка і Назімова, суддя відмовила в клопотаннях з боку обвинувачених.

20 листопада у суді допитали секретаря алуштинського відділення «Единой России» Галину Коноваленко.

10 січня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд допитав потерпілого у справі підозрюваних у вимаганні депутата міськради Павла Степанченка і журналіста, редактора місцевого видання «Твоя газета» Олексія Назімова – бізнесмена Михайла Красненкова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
983
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду