У Криму на суді допитали потерпілого Красненкова у справі журналіста Назімова і депутата Степанченка

У Криму на суді допитали потерпілого Красненкова у справі журналіста Назімова і депутата Степанченка

11 Січня 2018
1202

У Криму на суді допитали потерпілого Красненкова у справі журналіста Назімова і депутата Степанченка

1202
10 січня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суду допитав потерпілого у справі підозрюваних у вимаганні депутата міськради Павла Степанченка і журналіста, редактора місцевого видання «Твоя газета» Олексія Назімова – бізнесмена Михайла Красненкова
У Криму на суді допитали потерпілого Красненкова у справі журналіста Назімова і депутата Степанченка
У Криму на суді допитали потерпілого Красненкова у справі журналіста Назімова і депутата Степанченка

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Як пише виданя, пан Красненков в суді повідомив, що в 2014 році знайшов у Санкт-Петербурзі потенційних інвесторів під ряд проектів в Алушті, але «критичні публікації Назімова на адресу місцевої влади їх всіх налякали і капіталовкладень не сталося».

При цьому, як зазначає «Крим.Реалії», потерпілий не зміг назвати прізвища інвесторів і проекти, які їх зацікавили. А також не міг потерпілий згадати і численні подробиці, пов'язані з кримінальною справою. Але при цьому він заявив, що пан Назімов своїми діями «погрожував його економічній безпеці».

Крім того, як пише видання, диктофон, на який бізнесмен Красненков записав свою розмову з паном Назімовим, за його словами, «зник після того, як запис розмови переписали на диск».

Пізніше потерпілий Красненков заявив в суді, що не пам'ятає, як писав у поліцію заяву про вимагання та хто саме вимагав у нього гроші.

Нагадаємо, Олексія Назімова та алуштинського депутата Павла Степанченка затримали 4 жовтня 2016 року під час передачі грошей, які нібито повинні були служити підкупом за нерозголошення інформації. Стосовно затриманих порушили кримінальну справу. Назімова раніше звинувачували за частиною 7 статті 204 Кримінального кодексу Росії (комерційний підкуп, пов'язаний із предметом вимагання предмета підкупу), а Степанченка – за частиною 2 статті 204.1 (посередництво в комерційному підкупі, вчинене групою осіб за попередньою змовою), справу перекваліфікували під статтю 163 Кримінального кодексу Росії про вимагання.

31 березня стало відомо, що журналіст оголосив голодування на знак протесту. На початку квітня за наполяганням громадськості та рекомендаціями адвокатів редактор алуштинського видання «Твоя газета» Олексій Назімов і депутат місцевої міської ради Павло Степанченко, яких тримають у СІЗО, припинили голодування.

На початку червня підконтрольний Кремлю Алуштинський міський суд подовжив на півроку термін утримання під вартою Олексію Назимову і алуштинському депутату Павлу Степанченку.

23 травня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму відхилив апеляційну скаргу адвоката редактора алуштинського видання «Твоя Газета» Олексія Назімова на продовження йому терміну утримання під вартою.

У липні Назімов заявив про знузання у Сімферопольському СІЗО, де його наразі утримують.

4 веренся захист алуштинського журналіста Назімова просив суд повернути справу прокурору.

20 жовтня відбулося перше розгляд по суті справи Степанченка і Назімова, суддя відмовила в клопотаннях з боку обвинувачених.

20 листопада у суді допитали секретаря алуштинського відділення «Единой России» Галину Коноваленко.

Фото: «Крим.Реалії» 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1202
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду