З полону бойовиків звільнено луганського блогера Едуарда Неделяєва

З полону бойовиків звільнено луганського блогера Едуарда Неделяєва

27 Грудня 2017
1389

З полону бойовиків звільнено луганського блогера Едуарда Неделяєва

1389
Серед перших 16 переданих бойовиками «ЛНР» представникам України українських заручників - український блогер Едуард Неделяєв, якого терористи засудили до 14 років позбавлення волі
З полону бойовиків звільнено луганського блогера Едуарда Неделяєва
З полону бойовиків звільнено луганського блогера Едуарда Неделяєва

Про це повідомила з Донеччини, з місця, де відбувається обмін, кореспондентка телеканалу «Прямий» Юлія Кірієнко.

За її словами, з боку бойовиків прибуло три автобуси.

«В одному з них перебували українські заручники, у другому – представники пропагандистської російської преси. У третьому – озброєна охорона», – розповіла журналістка. Звільнені радіють поверненню, але їм вочевидь потрібна допомога.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 листопада 2016 року в Луганську зник блогер Едуард Нєдєляєв (Edward Ned). Пізніше стало відомо, що його затримали бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР». Блогер писав про життя міста та ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера.

28 липня так званим «військовим судом «ЛНР» блогеру Едуарду Неделяєву (Edward Ned) винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

Як повідомлялося, 25 грудня член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що 27 грудня відбудеться обмін 306 бойовиків на 74 українських полонених.

Нагадаємо, в українських соцмережах шириться хештеґ акції #Зустрінь_своїх, ініціатори якої закликають увечері 27 грудня зустріти на військовому аеродромі «Борисполя» 74 українців, які мають бути звільнені з полону проросійських бойовиків на Донбасі в межах обміну за формулою «306 на 74».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду