20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова

20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова

19 Грудня 2017
929

20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова

929
У середу, 20 грудня, Апеляційний суд Києва розпочне розгляд скарги прокуратури Київської області щодо звільнення на поруки азербайджанського журналіста, громадянина Нідерландів Фікрата Гусейнова, заарештованого в Україні на вимогу влади Азербайджану
20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова
20 грудня суд розгляне скаргу прокуратури на звільнення журналіста Гусейнова

Про це ІМІ повідомив сам Фікрат Гусейнов.

За його словами, прокуратура досі не повернула йому паспорт Нідерландів, який раніше забрала, і не видала жодного документу, що посвідчує особу.

«Прокуратура не повертає мені паспорт і не пояснюють, чому забрали. Мій захист писав заяву і Микола Княжицький щодо повернення паспорту, але ніякої відповіді», – сказав журналіст.

Також Гусейнов повідомив, що Інтерпол за запитом Нідерландів видалив зі своєї бази інформацію про нього. «Після 13 листопада я вже не в розшуку», – зазначив він.

Екстрадиційну перевірку щодо того, чи є підстави, які унеможливлюють його видачу Азербайджану, завершено, повідомив також журналіст, але її результати йому невідомі.

Як повідомляв «Детектор медіа», вранці 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшуку Інтерполу.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнову у вигляді 18 діб арешту. Адвокати пана Гусейнова оскаржили його арешт в апеляції.

27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва відпустив арештованого опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі) на поруки народного депутата Миколи Княжицького і правозахисника Бориса Захарова.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

 Фото: Центр інформації про права людини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
929
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду