У Сумах депутати розглянуть рекомендації ІМІ щодо акредитації медійників

У Сумах депутати розглянуть рекомендації ІМІ щодо акредитації медійників

14 Грудня 2017
804

У Сумах депутати розглянуть рекомендації ІМІ щодо акредитації медійників

804
На засіданні постійної депутатської комісії Сумської обласної ради буде розглянуто рекомендації громадської організації «Інститут масової інформації» (ІМІ) щодо процедури акредитації представників ЗМІ
У Сумах депутати розглянуть рекомендації ІМІ щодо акредитації медійників
У Сумах депутати розглянуть рекомендації ІМІ щодо акредитації медійників

Експерти організації виявили у регламенті Сумської облради низку невідповідностей законодавству, повідомляє ІМІ.

«Так, відсутність акредитації прямо не визначено як підставу для відмови у допуску, проте у статтях 4 та 63 Регламенту визначено, що на пленарних засіданнях можуть перебувати саме акредитовані журналісти. При цьому окремий порядок акредитації представників засобів масової інформації при обласній раді не затверджувався, хоча про такий порядок згадується у відповідних положеннях Регламенту», – зауважує ІМІ.

Також, за думкою експертів, має місце Положення про організацію пропускного режиму та охорони в адміністративній будівлі Сумської обласної ради від 2014 року, де допущення до адмінбудівлі для представників всеукраїнських, обласних, міських та районних засобів масової інформації визначено за редакційними посвідченнями штатних або позаштатних журналістів чи операторів.

Як писав «Детектор медіа», 5 жовтня ІМІ представив результати дослідження «Рада, дружня до медіа: оцінка стану дотримання ЗУ «Про інформацію» у регламентах місцевих рад», реалізованого у рамках проекту ІМІ «Блогери України проти корупції» за підтримки Freedom House.

Наразі Харківська міська рада розробляє нове Положення про порядок акредитації журналістів і технічних працівників ЗМІ, яке планують прийняти на одному із двох найближчих пленарних засідань міськради.

За висновком ІМІ із 47 місцевих рад порушують вимоги чинного законодавства щодо забезпечення прав журналістів понад третина (17 рад).

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
804
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду