Письменницю, правозахисницю і радіоведучу Ларису Денисенко обрано послом «Чілдрен Кінофесту»-2018

Письменницю, правозахисницю і радіоведучу Ларису Денисенко обрано послом «Чілдрен Кінофесту»-2018

14 Грудня 2017
1829

Письменницю, правозахисницю і радіоведучу Ларису Денисенко обрано послом «Чілдрен Кінофесту»-2018

1829
Почесною амбасадоркою V «Чілдрен Кінофесту» стала письменниця, адвокатка, правозахисниця, радіоведуча та посланниця доброї волі ООН в Україні Лариса Денисенко. Місія Посла фестивалю – популяризація ідей якісного сімейного дозвілля і культурного розвитку дітей та підлітків в Україні.
Письменницю, правозахисницю і радіоведучу Ларису Денисенко обрано послом «Чілдрен Кінофесту»-2018
Письменницю, правозахисницю і радіоведучу Ларису Денисенко обрано послом «Чілдрен Кінофесту»-2018

Про це повідомляє прес-служба компанії Arthouse Traffic.    

Послами фестивалю у різні роки виступали співачка Джамала, музикант Дмитро Шуров, актор і кінорежисер Ахтем Сеїтаблаєв, письменниця Катерина Бабкіна, йдеться у повідомленні.

 «Кіно об`єднує і робить нас добрішими. Якщо ми дивимося, співчуваємо, сміємося і дихаємо синхронно, ми розуміємо якою силою добра ми можемо бути! Що ми здатні на дива, милосердя, рівне та гідне ставлення, сприйняття інакшості та різності, творчість, що ми хочемо розповісти про це цілому світові, родині, друзям, тихо поговорити наодинці із собою. Кіно – правдивіше за сучасну політику. Кіно допомагає протягувати руку для привітання, а не для ляпасу. Про це точно знають Совеня Чарлі та Чілдрен Кінофест», – коментує свою участь у фестивалі Лариса Денисенко.

Дебютний роман письменниці «Забавки з плоті та крові» вийшов у 2002 році та отримав Ґран-прі Всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв «Коронація слова». Денисенко є зокрема авторкою навчальної казкової методики з прав людини для дітей, а цього року письменниця випустила дитячу книгу «Майя та її мами», що розповідає про толерантність на рівні сім’ї та прийняття різних сімей у соціумі, а також книги про спілкування дітей із собаками «Усміхаки. Все, що треба знати про собак».

Журналістикою Лариса Денисенко почала займатися в 2006 році як авторка та ведуча культурологічної програми «Документ» на каналі «1+1». У жовтні 2014 року дебютувала на «Громадському радіо». Зараз вона створює цикл програм «Ген справедливості», допомагає людям розібратися в тонкощах правозахисту.

Як повідомляв «Детектор медіа», V «Чілдрен Кінофест» відбудеться в Україні з 25 травня по 3 червня 2018 року. У жовтні в рамках фестивалю був оголошений Другий конкурс дитячих короткометражних фільмів, участь у якому можуть брати діти віком від 7 до 14 років. Десять найкращих фільмів будуть показані на великому екрані фестивального центру – столичного кінотеатру «Київська Русь». Дедлайн подачі конкурсної роботи – 20 квітня 2018 року.

Генеральні партнери фестивалю: Представництво Європейського Союзу в Україні, Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ), Державне агентство України з питань кіно і ТМ «Весела Корівка».

Упродовж року в рамках кіноклубного проекту «Артхаус Клуб» усі охочі можуть отримати стрічки з програми «Чілдрен Кінофесту» минулих років для безкоштовної демонстрації у школах, бібліотеках та вільних просторах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду