Юрій Луценко розповів, хто заважає встановити замовників убивства Георгія Гонгадзе

Юрій Луценко розповів, хто заважає встановити замовників убивства Георгія Гонгадзе

14 Грудня 2017
1754

Юрій Луценко розповів, хто заважає встановити замовників убивства Георгія Гонгадзе

1754
За словами Генпрокурора, засуджений за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач не дає свідчень щодо замовників цього злочину, що дуже ускладнює розслідування.
Юрій Луценко розповів, хто заважає встановити замовників убивства Георгія Гонгадзе
Юрій Луценко розповів, хто заважає встановити замовників убивства Георгія Гонгадзе

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи у середу, 13 грудня, в програмі HARD на телеканалі ZIK на питання, чи будуть названі замовники вбивства журналіста, пан Луценко сказав: «Не знаю, не можу сказати».

«В даний час ми знаємо багато чого, але ключові свідки мертві, а один живий генерал Пукач, на жаль, всупереч всім, в тому числі й моїм спробам, навіть при можливості пом'якшення його найсуворішого покарання, не дає відповідних свідчень», - додав Генпрокурор. Він також наголосив, що Пукач – «фактично останній свідок», який міг би допомогти слідству встановити замовника вбивства Георгія Гонгадзе.

Як повідомляв «Детектор медіа», Юрій Луценко 16 вересня у кулуарах конференції YES, яка проходила в Києві, теж заявляв, що розслідування справи щодо замовників вбивства журналіста Георгія Гонгадзе не просувається, оскільки засуджений за вбивство журналіста екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексій Пукач не дає свідчень.

«Розслідування просувається погано, тому що Конституційний суд заборонив визнавати "плівки Мельниченка" в якості доказів, а також тому, що Пукач не дає жодних показів на тих, хто давав йому наказ», - сказав тоді пан Луценко. 

Нагадаємо, журналіст, засновник інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. У листопаді того ж року в лісі в Київській області було виявлено обезголовлене тіло, яке, за висновками експертів, могло належати журналістові. У 2009 році в Київській області було знайдено рештки черепа, які, за даними експертизи, належать журналістові.

За вбивство Георгія Гонгадзе засуджено до довічного ув’язнення колишнього керівника департаменту зовнішнього спостереження МВС Олексія Пукача, вирок якому набув чинності в січні 2016 року, та засуджено до різних строків позбавлення волі колишніх співробітників міліції Миколу Протасова (13 років позбавлення волі, помер у тюрмі), Валерія Костенка та Олександра Поповича (12 років позбавлення волі), чиї вироки набули чинності в березні 2008 року.

Замовників убивства Георгія Гонгадзе досі не знайдено та не притягнуто до відповідальності, хоча це обіцяли зробити всі президента та всі глави МВС і ГПУ.

У квітні 2014 року Генпрокуратура почала перегляд справи про вбивство Георгія Гонгадзе і перевірку причетності до нього тодішнього президента Леоніда Кучми. У лютому 2015 року ГПУ відновила досудове розслідування кримінального провадження за фактом організації умисного вбивства журналіста Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб, а також за фактом перевищення влади і службових повноважень особами, які займали особливо відповідальне становище, що спричинило особливо тяжкі наслідки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1754
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду