У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова

У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова

7 Грудня 2017
1724

У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова

1724
У Москві показом фільму «Процес» про Олега Сенцова відкрився кінофестиваль «Артдокфест».
У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова
У Росії вперше показали фільм про Олега Сенцова

У столиці РФ в кінотеатрі «Каро 11 Октябрь» у середу, 6 грудня, показом фільму російського режисера Аскольда Курова «Процес» відкрився фестиваль документального кіно «Артдокфест».

Про це повідомляє Радіо Свобода.  

«Артдокфест» проводиться з 2007 року і вважається найбільшим в Росії фестивалем документального кіно за кількістю фільмів, сеансів і обсягом програми.

Як повідомляв «Детектор медіа», планувалося, що 6 грудня фестиваль документального кіно «Артдокфест» одночасно в Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі 6 грудня, відкриється фільмом Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова». 

«Цей фільм, показаний по всьому світу, жодного разу не був показаний в країні, до якої він має пряме відношення. У країні, де Сенцова оголосили злочинцем, засудили на 20 років і відправили до в'язниці в Якутії», – прокоментував ці плани президент фестивалю Віталій Манський.

Він також нагадав, що «Процес» зроблений випускником Школи документального кіно Марини Разбежкіной Аскольдом Куровим, роботи якого вже неодноразово були на «Артдокфесті» - і «Ленінленд», і «Діти 404», і «25 вересня». Картина продюсувалася Німеччиною, Естонією і Україною.

«Артдокфест» проводиться з 2007 року і вважається найбільшим за кількістю фільмів, сеансів і обсягом програми фестивалем документального кіно в Росії.

Нагадаємо, в середу, 6 грудня, в Анкарі у рамках Днів кіно про права людини відбувся перегляд фільму «Процес» про Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Кремля і дискусія щодо порушень прав людини на окупованому півострові.

Погода 07.12.17, ранок
+1°

вологість: 99%

тиск: 744 мм

вітер: 2.0 м/с, 

18:41
четвер, 23 листопада 2017

Фестиваль «Артдокфест» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі відкриється фільмом про Олега Сенцова

Фестиваль документального кіно «Артдокфест», який розпочнеться одночасно в Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі 6 грудня, відкриється фільмом Аскольда Курова «Процес: Російська держава проти Олега Сенцова».
Фестиваль «Артдокфест» у Москві, Петербурзі та Єкатеринбурзі відкриється фільмом про Олега Сенцова

Про це повідомляє Meduza з посиланням на президента фестивалю Віталія Манського.

«Цей фільм, показаний по всьому світу, жодного разу не був показаний в країні, до якої він має пряме відношення. У країні, де Сенцова оголосили злочинцем, засудили на 20 років і відправили до в'язниці в Якутії», – сказав, представляючи стрічку, пан Манський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1724
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду