У Кропивницькому керівник КП відмовив журналістам «Без купюр» у коментарі

У Кропивницькому керівник КП відмовив журналістам «Без купюр» у коментарі

6 Грудня 2017
2208

У Кропивницькому керівник КП відмовив журналістам «Без купюр» у коментарі

2208
Керівник комунального підприємства «Електротранс» Олександр Луценко відмовився надавати усні коментарі журналістам видання «Без купюр»
У Кропивницькому керівник КП відмовив журналістам «Без купюр» у коментарі
У Кропивницькому керівник КП відмовив журналістам «Без купюр» у коментарі

Про це повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ).

За словами редакторки видання Анастасії Зубової, замість коментаря пан Луценко запропонував їй звернутися до Відділу по роботі із засобами масової інформації міської ради Кропивницького.

«Звичайне уточнення щодо конфліктної ситуації, що мала місце між водієм автобусу й пасажирами, залишилось проігнорованим. Замість відповіді нам запропонували звернутись до Відділу по роботі із засобами масової інформації міської ради Кропивницького. Яке відношення даний структурний підрозділ ради має до роботи підприємства керівник КП не надав», – розповіла журналістка.

При цьому вона додала, що подібний випадок також був кілька місяців тому. 
У подальшому, як зазначає ІМІ, відповіді на усі питання, що цікавили журналістів, надали рядові працівники транспортного комунального підприємства.

«За власною інформацією представника ІМІ, неофіційне розпорядження щодо перенаправлення усіх усних звернень журналістів до відділу по роботі зі ЗМІ, було видане секретарем міської ради Кропивницького Андрієм Табаловим. При двох попередніх секретарях ради подібної практики не було», – пише ІМІ.

Нагадаємо, за перше півріччя 2017 року суди першої інстанції в Україні отримали 194 справи про порушення права на доступ до публічної інформації. За розгляд цих справ було стягнуто 60 тис грн судового збору.

Виконавча директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюкповідомила, що кількість відмов на запити у наданні публічної інформації зросла у поточному році року вдвічі.

 Фото: Ракурс

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2208
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду