Розгляд скарги щодо звільнення журналіста Фікрата Гусейнова на поруки перенесено на 20 грудня

Розгляд скарги щодо звільнення журналіста Фікрата Гусейнова на поруки перенесено на 20 грудня

1 Грудня 2017
1308

Розгляд скарги щодо звільнення журналіста Фікрата Гусейнова на поруки перенесено на 20 грудня

1308
30 листопада Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги, у якій прокуратура Київської області хоче скасувати звільнення на поруки азербайджанського журналіста, громадянина Нідерландів Фікрата Гусейнова, заарештованого на вимогу влади Азербайджану
Розгляд скарги щодо звільнення журналіста Фікрата Гусейнова на поруки перенесено на 20 грудня
Розгляд скарги щодо звільнення журналіста Фікрата Гусейнова на поруки перенесено на 20 грудня

Про це повідомляє Центр інформації про права людини.

Зазначено, що суд не надіслав захисту журналіста апеляційну скаргу. Окрім цього, на судове засідання не з’явився прокурор. 

Також повідомляється, що суд зобов’язав прокуратуру забезпечити на наступне засідання перекладача, оскільки Фікрат Гусейнов погано володіє російською.

Під час судового засідання журналіст повідомив, що як тільки Шевченківський райсуд Києва звільнив його, прокурор поїхав у СІЗО і забрав паспорт Нідерландів. За його словами, прокуратура не повертає його і не видала жодного документу, що посвідчує особу. 

«У Києві мене поліція вже двічі зупиняла і запитувала документи. Я без паспорту не можу отримати кошти, які мені переказують через чи то Приватбанк, чи то через Western Union. Мені дуже важко. Як вони могли забрати паспорт? Це власність Королівства Нідерландів», — розповів він. 

Наступне судове засідання відбудеться 20 грудня о 10:45. Справу слухатимуть судді В’ячеслав ДзюбінВалерій Лашевич та Тетяна Росік.  

Нагадаємо, зранку 14 жовтня азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі), який вимушено мешкає у Нідерландах, затримали в аеропорту «Бориспіль» у Києві.

Згодом у Держприкордонслужбі підтвердили інформацію про затримання журналіста і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони називають те, що журналіст перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

17 жовтня Бориспільський міськрайонний суд обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнову у вигляді 18 діб арешту. Адвокати пана Гусейнова оскаржили його арешт в апеляції.

27 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва відпустив арештованого опозиційного азербайджанського журналіста Фікрета Гусейнова (Гусейнлі) на поруки народного депутата Миколи Княжицького і правозахисника Бориса Захарова.

Фікрет Гусейов залишив Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не досі знайдено. Як повідомляють колеги журналіста, Фікрет Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом «Туран», що транслюється з-за кордону.

 Фото: Центр інформації про права людини

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1308
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду