Роман Сущенко зробив заяву про тиск на нього в російській тюрмі (ЗАЯВА)

Роман Сущенко зробив заяву про тиск на нього в російській тюрмі (ЗАЯВА)

29 Листопада 2017
1564
29 Листопада 2017
17:10

Роман Сущенко зробив заяву про тиск на нього в російській тюрмі (ЗАЯВА)

1564
Український журналіст Роман Сущенко, який був арештований у Москві більше року тому за сфабрикованим звинуваченням, заявляє, що у російській в’язниці «Лефортово» на нього здійснюється психологічний тиск.
Роман Сущенко зробив заяву про тиск на нього в російській тюрмі (ЗАЯВА)
Роман Сущенко зробив заяву про тиск на нього в російській тюрмі (ЗАЯВА)

Про це повідомив у своєму Twitter адвокат журналіста Марк Фейгін.

«Заява мого підзахисного, українського журналіста Романа Сущенка в зв'язку з тиском, який чиниться у його справі», - записав адвокат, публікуючи заяву журналіста.

У своїй заяві Роман Сущенко ще раз підкреслює, що не визнає своєї вини і не погоджується із висунутим йому російським слідством звинуваченням у шпигунстві, а також заявляє про психологічний тиск і те, що російська влада «вдалась до  сумнівних послуг недолугих провокаторів».

Раніше Марк Фейгін повідомив, що на українського журналіста Романа Сущенка, заарештованого в Москві, тиснуть, змушуючи визнати провину. «Коли я минулого тижня вийшов з Лефортово, моєму підзахисному сказали: "Романе Володимировичу, вам треба добре подумати, ви «йдете» на 20 років або почнете співпрацювати зі слідством?". Що тут скажеш. Слідство закінчує свою роботу і намагається заскочити в останній вагон, добитися визнання вини, щоб далі діяти за "схемою Шаройка". Але цього в нашій справі не буде», - сказав Фейгін.

Нагадаємо, в понеділок, 27 листопада, Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку ще на два місяці – до 30 січня 2018 року. Крім того, адвокат журналіста Марк Фейгін повідомив на своїй сторінці у Facebook, що його збираються позбавити адвокатського статусу, щоб справа його підзахисного пішла за схемою українського журналіста Павла Шаройка, якого тримають у Білорусі.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

25 вересня Московський міський суд продовжив арешт кореспонденту Укрінформу Романові Сущенку на два місяці, до 30 листопада.

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи.

10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту українського журналіста Романа Сущенка, незаконно ув’язненого в Росії.

За повідомленням Марка Фейгіна, слухання в суді у справі Сущенка розпочнуться у січні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1564
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду