Рівненських журналістів не пустили на засідання вченої ради гуманітарного вишу

Рівненських журналістів не пустили на засідання вченої ради гуманітарного вишу

28 Листопада 2017
1540
28 Листопада 2017
16:55

Рівненських журналістів не пустили на засідання вченої ради гуманітарного вишу

1540
28 листопада журналісти кількох рівненських ЗМІ не змогли потрапити на засідання вченої ради Рівненського державного гуманітарного університету, де обговаривали питання поведінки професора Володимира Годовського, якого звільнили через сексуальне домагання до студентки
Рівненських журналістів не пустили на засідання вченої ради гуманітарного вишу
Рівненських журналістів не пустили на засідання вченої ради гуманітарного вишу

Коли ректор вишу побачив журналістів – почав кричати, виганяти їх та викликав поліцію, повідомляє сайт «Четверта влада».

«Ми прийшли завчасно, зайняли місця, – розповіла журналістка «Четвертої влади» Анна Калаур. – Прийшов ректор РДГУ Руслан Постоловський в зал засідань і почав кричати, виганяти нас звідси. Потім ректор запропонував присутнім викладачам проголосувати щодо того щоб журналісти залишили приміщення. В залі було близько двох десятків викладачів, можливо й більше, усі, зі слів ректора, одноголосно проголосували ЗА. Також з зали вигнали кількох студентів, які теж хотіли бути присутними».

Повідомляється, що журналістка викликала поліцію.

«Приїхала поліція, і ми разом з поліцейським і ще одна журнаілстка зайшли в залу. Побачивши, що ми – з патрульними, сказав що переносять захід на п`ятницю. Також сказав що питання по Годовському сьогодні не планували розглядати. Однак при цьому не зміг надати документів, які б обгрунтовували що захід має закритий характер», – розповіла журналістка.

Журналістка написала заяву про перешкоджання журналістській діяльності та дає поліції пояснення щодо цього.

Крім того, видання зауважує, що в положенні про вчену раду РДГУ немає інформації про закритість засідань цього органу. Водночас, як зазначено, жодного слова – і про відкритість.

«Не заборонено відвідувати журналістам вчену раду, тому вважаємо, що дозволено, це загальний принцип Конституції», – прокоментувала медіаюристка Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП) Людмила Панкратова.

За повідомленням видання, на засіданні були присутні четверо студентів, представників студентської ради РДГУ, які є також членами вченої ради. Зі слів голови студради Юрія Коняхіна, всі вони утрималися від голосування за те, щоб журналісти не були присутні на заході.

«Втім попри це ректор оголосив, що це рішення підтримали всі. Також, зі слів Юрія, студрада була проти того, що ректор виганяв з зали студентів», – йдеться на сайті «Четвертої влади».

За повідомленням видання, завідуючого кафедри хореографії Рівненського державного гуманітарного університету Володимира Годовського звільнили 27 листопада. Зазначено, що професор пішов з посади за власним бажанням після розслідування про сексуальні домагання, «які він практикував роками щодо студенток та викладачок». 

Нагадаємо, на Рівненщині поліція відкрила кримінальне провадження за перешкоджання професійній діяльності журналістам видання «Четверта влада», на яких у червні напав нелегальний бурштинокопач.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1540
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду