В Запоріжжі невідомі пошкодили меморіальну дошку загиблого журналіста Василя Сергієнка

В Запоріжжі невідомі пошкодили меморіальну дошку загиблого журналіста Василя Сергієнка

26 Листопада 2017
1887
26 Листопада 2017
16:54

В Запоріжжі невідомі пошкодили меморіальну дошку загиблого журналіста Василя Сергієнка

1887
Невідомі особи замалювали чорною фарбою меморіальну інформаційну дошку пам’яті Героя Небесної сотні Василя Сергієнка, встановлену на вулиці, названій його ім’ям, повідомляють користувачі запорізьких соцмереж.
В Запоріжжі невідомі пошкодили меморіальну дошку загиблого журналіста Василя Сергієнка
В Запоріжжі невідомі пошкодили меморіальну дошку загиблого журналіста Василя Сергієнка

Про це повідомляє «Радіо Свобода»

У прес-службі Національної поліції у регіоні повідомили, що до правоохоронців поки що не надходило звернень щодо інциденту. Проводиться перевірка за фактом події.

Інформаційна табличка, присвячена Василеві Сергієнку, була встановлена на будинку по вулиці його імені у Хортицькому районі Запоріжжя у серпні 2016 року.

Як повідомляв «Детектор медіа», 4 квітня 2014 року журналіста Василя Сергієнка з дому в місті Корсунь-Шевченківський на Черкащині викрали невідомі. Наступного дня його знайшли закатованим насмерть у лісі. У всеукраїнському об'єднанні «Свобода», до якого входив Василь Сергієнко, його зникнення пов'язували  із журналістською діяльністю, зокрема серією статей, «що викривають злочинну діяльність одного із місцевих багатіїв-латифундистів, "регіонала" Геннадія Бобова».

У жовтні 2015 року начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар повідомив, що журналіста, майданівця, громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка викрали, катували та вбили дві групи бандитів з Києва.

4 січня 2016 року прокуратура Черкаської області за наслідками досудового розслідування затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох жителів Києва за фактом викрадення і вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка. 

У травні 2017 року у Києві правоохоронці затримали ще одного з підозрюваних в організації викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка.

17 травня у Придніпровському районному суді Черкас було задоволено клопотання слідчого, погоджене прокурором, про обрання організатору викрадення та вбивства журналіста Василя Сергієнка запобіжного заходу взяття під варту.

Як повідомляють ЗМІ, у викраденні та вбивстві Сергієнка підозрюють Максима Русіна, Володимира Воронкова, Віктора Горбенка, Валентина Завражина, Романа Недибалюка, а також Вадима Мельника. Жоден із них під час судового засідання обвинувачення не визнав.

Дружина вбитого журналіста Василя Сергієнка заявила про цивільний позов, у якому просить суд стягнути з підозрюваних у вбивстві солідарно 4 млн грн. на користь потерпілих.

Фото: Facebook Сергія Світличного

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1887
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду