Окружний адмінсуд Києва відмовився закрити провадження «Розенблат проти Лещенка»

Окружний адмінсуд Києва відмовився закрити провадження «Розенблат проти Лещенка»

24 Листопада 2017
934
24 Листопада 2017
12:17

Окружний адмінсуд Києва відмовився закрити провадження «Розенблат проти Лещенка»

934
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив народному депутату, колишньому журналісту Сергію Лещенку у задоволенні позовної заяви щодо закриття провадження у справі за позовом до нього та до директора НАБУ Артема Ситника від народного депутата Борислава Розенблата.
Окружний адмінсуд Києва відмовився закрити провадження «Розенблат проти Лещенка»
Окружний адмінсуд Києва відмовився закрити провадження «Розенблат проти Лещенка»

Рішення ухвалене на попередньому судовому засіданні у справі, повідомляє Укрінформ з посиланням на прес-службу суду.

«Через канцелярію суду відповідачем народним депутатом Сергієм Лещенком було подано заяву про закриття провадження у справі. Після виходу з нарадчої кімнати суд проголосив рішення – відмовити у задоволенні даної заяви, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду», - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у суді, Борислав Розенблат подав позов до директора НАБУ Артема Ситника та народного депутата Сергія Лещенка стосовно розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, який очолював передвиборчий штаб кандидата у президенти США Дональда Трампа. Йшлося про наявність прізвища та підписів Манафорта в «чорній бухгалтерії Партії регіонів» у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України.

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив заяву та клопотання про залишення позовної заяви без розгляду на підставі зокрема пропуску позивачем строку звернення до суду. Позивачеві запропоновано надати письмові пояснення із зазначенням поважності причин пропуску строку звернення до суду.

Наступне судове засідання відбудеться 30 січня.

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 жовтня ФБР звинуватила колишнього голову виборчого штабу президента Дональда Трампа Пола Манафорта, який багато років працював в Україні на виборчих кампаніях Віктора Януковича та Партії регіонів, за 12 епізодами, включно зі змовою проти влади США.

У звинуваченні окремо вказано, що з 2006 до 2015 року Пол Манафорт як консультант та лобіст працював незареєстрованим представником Партії регіонів, Віктора Януковича та «Опозиційного блоку». Зазначено, що так він заробив десятки мільйонів доларів, з яких не сплатив податків у США.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
934
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду