У Нацполіції розповіли, як розслідують напад охоронців Медведчука на журналістів «Схем»

У Нацполіції розповіли, як розслідують напад охоронців Медведчука на журналістів «Схем»

16 Листопада 2017
1358
16 Листопада 2017
11:36

У Нацполіції розповіли, як розслідують напад охоронців Медведчука на журналістів «Схем»

1358
Охоронці, які застосовували насильство до журналістів, встановлені, щодо поліціянта, що був на місці події, але не припинив вчинення кримінального правопорушення, призначили службове розслідування.
У Нацполіції розповіли, як розслідують напад охоронців Медведчука на журналістів «Схем»
У Нацполіції розповіли, як розслідують напад охоронців Медведчука на журналістів «Схем»

Про це повідомив заступник начальника управління Головного слідчого управління Національної поліції Олександр Ковтун на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики, яке відбулося в середу, 15 листопада.  

За його словами, у рамках розслідування інциденту вже проведені слідчі дії.

«Встановили двох охоронців, які вчиняли ці дії, вони від свідчень на даний час відмовляються. Щодо дій працівника поліції, який був на місці і не припинив вчинення кримінального правопорушення, призначили службове розслідування, на даний час воно триває», - розповів пан Ковтун.

Як повідомляв «Детектор медіа», члени Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики вирішили звернутися до керівництва правоохоронних органів, щоб справу про напад на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») розслідували максимально швидко і результативно.

Голова Комітету з питань свободи слова Вікторія Сюмар зазначила, що на наступному засіданні члени Комітету попросять правоохоронців прозвітувати, чи вручені нападникам на знімальну групу «Схем» підозри.

«Ми на наступне засідання знову винесемо на розгляд це питання, побачимо, що вдалося зробити, ми не повинні такі розслідування спускати на гальмах. Ми би хотіли чути про хід розслідування, бо вже надто багато накопичилося справ по Михайлу Ткачу», – сказала вона.

Як писав «Детектор медіа», увечері 7 листопада невідомі напали біля аеропорту «Київ» на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях» (проект «Радіо Свобода») у складі журналіста Михайла Ткача і оператора Кирила Лазаревича. 

Згодом редакція програми оприлюднила відео нападу на знімальну групу програми «Схеми: корупція в деталях».

Прокуратура Києва почала за фактом перешкоджання роботі знімальної групи програми «Схеми» (спільного проекту «Радіо Свобода» і телеканалу «UA:Перший») в аеропорту «Київ» 7 листопада кримінальне провадження.

Редакція програми журналістських розслідувань «Схеми» за годину до виходу в ефір 9 листопада  розслідування «Чорні чоловічки» отримала від адвоката Віктора Медведчука Ігоря Кириленка лист, в якому адвокат погрожував журналістам кримінальною відповідальністю. Про це повідомлялося на сторінці програми «Схеми» у Facebook. У листі пан Кириленко назвав розслідування журналістів щодо перельотів Віктора Медведчука до Росії «провокацією» та звинуватив їх у втручанні у приватне життя Медведчука та його родини.

У редакції програми «Схеми» вважають звинувачення безпідставними та такими, що мають на меті залякування: журналісти виконували свою законну професійну діяльність у громадському місці, про що неодноразово повідомляли охороні Медведчука та демонстрували посвідчення.

Фото: Світлана Остапа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1358
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду